10 desembre 2015 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Uns 150 alumnes es beneficiaran de l’Estratègica balear de la Formació Professional per a l’Ocupació a Menorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Uns 150 alumnes es beneficiaran de l’Estratègica balear de la Formació Professional per a l’Ocupació a Menorca

El programa, impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i Educació i Universitat és pioner en tot l’Estat i adapta els cursos a la demanda del sectors productius de les Illes

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, juntament amb la consellera d‘Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell insular, Susana Mora, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou i el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marqués, han presentat avui a Menorca l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que a l’Illa pretén beneficiar a un total de 144 alumnes i que, en el seu conjunt, suma un total de 10 cursos i més de 3.600 hores de formació, repartida entre Maó i Ciutadella.
L’Estratègia balear de la Formació Professional per a l’Ocupació és una acció pionera en tot l’Estat, impulsada per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i la d’Educació i Universitat, i està ideada per atendre les necessitats del model productiu, i perquè les oportunitats de creixement de les empreses de les Illes no es perdin per manca de capital humà. D’aquesta manera, a Menorca hi ha tres instituts que participen enguany en l’Estratègia de Formació (IES Josep Maria Quadrado i IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella, i IES Pasqual Calbó de Maó), a més de les instal·lacions pròpies del SOIB al Centre de la Mar, que també imparteix cursos per a desocupats. El pressupost per aquesta formació, que s’executarà durant el 2016, és de 308.000 euros, amb un increment del 21% respecte 2015.
Els cursos programats a Menorca estan relacionats amb les activitats agrària, la fabricació mecànica, l’hoteleria i el turisme, manteniment industrial, els serveis socioculturals i la nàutica i manteniment.
En el conjunt de les Illes Balears s’han programat més de 120 cursos distribuïts en els principals sectors productius de la Comunitat, així com en els emergents i innovadors: hoteleria i restauració, dependència, sanitat i serveis socials, economia i empresa, indústria, agrari i pesquer, innovació i TICs, sector nàutic i medi ambient i energies renovables són les activitats que seran objecte de formació, i que en el seu conjunt sumen 48.000 hores programades.
L’Estratègia balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que també inclourà la modalitat de formació dual, té un pressupost de 4 milions d’euros. Els cursos s’iniciaran a partir del mes de gener i es desenvoluparan al llarg de 2016. El número de centres que participen en aquesta iniciativa són 35, entre Centres Integrats, IES de Formació Professional i centres propis de la CAIB.