5 d’octubre 2015 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Serveis Socials reprèn les obres de construcció del centre de dia del carrer de Jesús de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Serveis Socials reprèn les obres de construcció del centre de dia del carrer de Jesús de Palma

- És un dels set centres paralitzats per l'anterior govern que es volen reactivar

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha anunciat avui que es reiniciaran les obres de construcció del centre de dia de la travessia de Jesús, una instal·lació que es va projectar i començar a construir l’any 2011 i que va ser paralitzada per l’anterior executiu autonòmic. Les obres del centre, un edifici projectat en soterrani, planta baixa i primera planta, arrencaren el mes de març de 2011 i l’octubre el govern anterior va donar l’ordre de paralitzar-les.

Després de quatre anys d’estar tancat i en procés de degradació, Serveis Socials ha decidit reprendre les obres de construcció del centre i destinar les trenta places a persones amb diagnòstic de salut mental.

Ara mateix, el centre està mig construït, s’acaba de publicar al BOIB la licitació del contracte d’obres i s’està en la fase de rebre ofertes per adjudicar-lo. Es calcula que les obres es reprendran a finals del mes de novembre i el termini d’execució previst és de sis mesos. El cost de les obres que queden pendents és de 299.827 €.

L’atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental és una de les prioritats de la Conselleria de Serveis Socials i, per això, s’ha decidit destinar a aquest col·lectiu les trenta places del centre de dia. Una de les línies estratègiques de la Conselleria és crear i desenvolupar, conjuntament amb el tercer sector, una estructura de serveis específics per a les persones amb diagnòstic de salut mental, ja sigui oferint places a centres de dia com aquest, a habitatges tutelats o a centres ocupacionals.

Així mateix, la reactivació de les obres i la posada en marxa d’aquesta instal·lació és la primera passa de la Conselleria per recuperar els set centres de dia i activitats comunitàries que es paralitzaren la legislatura passada. Com el de la travessia de Jesús hi ha sis centres més, en diferents fases de projecció i execució. La recuperació d’aquests projectes també forma part d’una sèrie de mesures per reactivar la Llei de dependència, entre les quals hi ha la contractació de valoradors i treballadors socials per donar sortida a la llista d’espera que s’ha trobat la Conselleria.