8 setembre 2015 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca reuneix el Grup d’Acció del Moscard Tigre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca reuneix el Grup d’Acció del Moscard Tigre

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha reunit avui, a Palma, el Grup d’Acció contra el Moscard Tigre, que es va constituir l’any 2012 després que es detectàs aquesta espècie invasora a Mallorca. Es tracta d’una eina de cooperació institucional, ja que “se supera l’àmbit municipal”, ha assegurat la directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, qui ha presidit la jornada.
 
El Grup, que es reuneix cada mig any, té com a objectiu determinar l’estratègia d’actuació i establir les col·laboracions entre les administracions per donar resposta a “l’extensió de la plaga”. Hi estan representats els consells insulars, els ajuntaments, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, la Conselleria de Salut i el Laboratori de Zoologia de la Universitat de les Illes Balears.
 
El cap del Servei de Protecció d’Espècies, Joan Mayol, ha confirmat la presència del moscard tigre a Menorca, Mallorca i Eivissa, sobretot a “les zones del litoral”, i ha admès que aquesta espècie “ha vingut per quedar-se; no hi ha cap possibilitat d’eradicar-lo”. Per això ha subratllat la importància de minimitzar-ne la presència en l’àmbit municipal, i en particular en la gestió de l’aigua.
 
Joan Mayol ha insistit que s’han d’evitar “petits dipòsits d’aigua a cossiols o plantes, ja que el moscard tigre no cria a piscines o grans basses”, i ha recordat que “si els dipòsits d’aigua no es mantenen durant quinze dies les larves aquàtiques moren”, i que, per tant, eliminar-les evita que el moscard proliferi. També ha explicat que aquesta espècie es refugia a llocs ombrívols i calents, fet pel qual “és freqüent que es refugiïn dins els cotxes i arribin als ports de les Illes Balears de la Península o d’altres illes”.