LOGO CAIB
Contingut
22 maig 2015| <8ªL>Conselleria de Salut

127 residents comencen la seva formació especialitzada en els centres sanitaris públics NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

127 residents comencen la seva formació especialitzada en els centres sanitaris públics

L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 55; l’Hospital Son Llàtzer, 22; l’Hospital de Manacor, 4; l’Hospital Can Misses, 2, i l’Hospital Comarcal d’Inca, 2. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària
El director general de Salut Pública i Consum, Luis Rafael Santiso, ha donat avui la benvinguda als 127 residents que començaran la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris de l’atenció primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases. En total s’han cobert el 99 % de places ofertes.
 
Entre els 127 residents hi ha 98 professionals de medicina, 23 professionals d’infermeria, 2 de psicologia, 3 de farmàcia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears té acreditades per a la formació sanitària especialitzada.
 
Distribuïts per illes, 117 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 6 a Eivissa i 4 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 55; l’Hospital Son Llàtzer, 22; l’Hospital de Manacor, 4; l’Hospital Can Misses, 2, i l’Hospital Comarcal d’Inca, 2. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària.
 
Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació; mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.
 
Els residents es formaran en les unitats docents en trenta especialitats mèdiques: anatomia patològica, anestesiologia i reanimació, angiologia i cirurgia vascular, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia general, cirurgia oral i maxil·lo­facial, cirurgia ortopèdica i traumatologia, dermatologia, endocrinologia, hematologia, medicina familiar i comunitària, medicina intensiva, medicina interna, medicina nuclear, medicina del treball, microbiologia, nefrologia, neurocirurgia, neurologia, obstetrícia i ginecologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorinolaringologia, pediatria, pneumologia, psiquiatria, radiodiagnòstic i urologia; així com tres especialitats d’infermeria: obstetricoginecològica(comares), atenció familiar i comunitària, i salut mental. També es formen farmacèutics en les especialitats de farmàcia hospitalària o microbiologia i parasitologia. I els psicòlegs, en l’especialitat de psicologia clínica.