LOGO CAIB
30 maig 2023 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació ha realitzat el sorteig dels professors d’FP que opten al programa d’immersió lingüística en llengua anglesa a Irlanda aquest estiu

Foto de noticia

\ Del Horno Torres és el llinatge que ha sortit per determinar l’ordre d’adjudicació dels professors que viatjaran a Irlanda aquest estiu amb el programa d’immersió lingüística en llengua anglesa

  

Educació ha duit a terme el sorteig que determina els llinatges que marquen l’adjudicació de places per a professors d’FP per participar al programa d’immersió lingüística en llengua anglesa a Irlanda aquest estiu.

El resultat del sorteig ha estat Del Horno Torres. A partir d’aquest llinatge s’adjudicaran les places. Com a novetat, aquest curs es crea una llista d’espera per tal de cobrir totes les places en el cas que es produeixen renúncies.

El nombre mínim d’ajuts per a aquesta modalitat B és de 20, distribuïts per illes de la manera següent:

—  Mínim 14 places per a l’illa de Mallorca (un 68 % del total).

— Mínim 2 places per a l’illa de Menorca (un 10 % del total).

— Mínim 6 places per a les illes d’Eivissa i de Formentera (un 22 % del total).  
 

Dins de cada illa, els blocs determinaran l’ordre de prelació de la llista d’admesos i la llista de reserva.

Es pot consultar tota la informació a la web de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

 Estades gratuïtes a l’estranger per reforçar les competències lingüístiques

La convocatòria s’adreça, per una part, als alumnes que el curs escolar 2022-2023 estan matriculats a cicles formatius de grau mitjà associats a la impartició del Pla pilot de reforç en llengües estrangeres (modalitat A) i, per l’altra, als professors que durant el curs escolar 2022-2023 imparteixen docència al grup d’un cicle formatiu de grau mitjà associat al Pla pilot de reforç en llengües estrangeres (modalitat B).

Les estades són totalment gratuïtes i els beneficiaris rebran un mínim de 40 hores de classes d’anglès. Els dos cursos tindran lloc a Irlanda, la modalitat A en el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2023, i la modalitat B en el període comprès entre el 15 de juliol i el 31 d’agost de 2023.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és reforçar la competència lingüística, tant dels alumnes com dels professors. Un dels objectius prioritaris de la Conselleria d’Educació i Formació Professional és potenciar l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües estrangeres en el sistema educatiu de les Illes Balears per tal de millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels estudiants de les Illes Balears. En aquest sentit, aquest reforç consistirà en activitats acadèmiques i lúdiques que es realitzaran en període de vacances el proper estiu, en què es posarà especial èmfasi en l’expressió oral, ja que és fonamental que els programes garanteixin la immersió en llengua anglesa.

Aquests ajuts compten amb un pressupost de 256.000 euros i estan finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.