LOGO CAIB
17 març 2023 Conselleria de Salut i Consum
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Menorca acull la II Jornada Balear de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures


L’Hospital Mateu Orfila i el Consell Insular de Menorca acullen avui divendres, dia 17, la II Jornada Balear de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures (BPSO) amb l’objectiu de donar a conèixer i compartir la feina que fan molts professionals de diferents centres del Servei de Salut per millorar la cura dels pacients, sempre d’acord amb la millor evidència científica possible.

 

Cal destacar que l'Àrea de Salut de Menorca va esser el primer centre acreditat, al febrer de 2018, per aquest programa internacional impulsat per la RNAO (Registered Nurses Association of Ontario), de Canadà, en el qual participen institucions proveïdores de salut i acadèmiques de tot el món i que, a Espanya, està dirigit per l’Instituto de Salud Carlos III. 

 

L’any 2022 es van designar com a centres compromesos amb l'excel·lència en la primera cohort del Host Regional de les Illes Balears l’Hospital Comarcal de Manacor, l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Comarcal d'Inca. Actualment la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i l'Hospital Universitari Son Espases en són candidats. Els equips de feina estan liderats i integrats principalment per infermers i infermeres, tot i que hi participen altres professionals com metges, farmacèutics o tècnics en cures auxiliars d'infermeria, entre d’altres.

 

Aproximadament cent vint professionals s’han inscrit per participar en la jornada, que es desenvoluparà de les 9.00 a les 14.30 hores, amb un programa que inclou conferències, una taula rodona, tallers i presentació de pòsters científics.

 

A primera hora del matí s’han dut a terme de manera simultània cinc tallers sobre estratègies d’implantació; motivació; lideratge; estratègies de feedback, i sostenibilitat a diferents espais de l’Hospital Mateu Orfila.

 

Posteriorment, la jornada ha continuat al Consell Insular de Menorca on, a les 11.00 hores ha tingut lloc l‘acte d’inauguració oficial a càrrec de la subdirectora de Cures del Servei de Salut i responsable del BPSO-HOST a les Illes Balears, Antonia Ballesteros Barrado, la doctora Ana Trenado, gerenta de l’Àrea de Salut de Menorca, i la consellera de Benestar Social del Consell, Bàrbara Torrent.

 

El programa ha continuat amb una ponència a càrrec de l’economista Miguel Ángel Máñez Ortiz, membre del grup de gestió de l’Hospital Universitario Príncipe de Asturias (Madrid), professor a la UNIR i creador del blog «Salud con cosas». També s’ha visitat la mostra dels trenta-quatre pòsters científics que s’han presentat a la jornada i ha tingut lloc la taula rodona sobre «Fites i dificultats en la implantació de pràctica basada en l’evidència», amb la participació de sis líders de diferents programes de BPSO dels centres de les Illes Balears.

 

La subdirectora de Cures del Servei de Salut, Antonia Ballesteros Barrado, conjuntament amb les coordinadores del BPSO Host Regional, Susana González i Clara Bendito, seran les encarregades clausurar la jornada, moment en què també es lliuraran els premis als dos millors pòsters científics i al guanyador del concurs de vídeos que els organitzadors convocaren amb el lema «Què és BPSO?».