LOGO CAIB
31 març 2023 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Comencen les obres del centre de dia d’Alaró al qual Afers Socials hi destina 1 milió d’euros

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ El centre públic disposarà de 25 places per a persones majors en situació de dependència que també finançarà la Conselleria d’Afers Socials

\ L’Ajuntament d’Alaró és l’encarregat de l’obra

Comencen les obres del primer centre de dia públic d’estades diürnes per a persones en situació de dependència d’Alaró, un nou equipament que comptarà amb 25 places que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi aporta 1 milió d’euros, com a despesa derivada del conveni de col·laboració, mentre que l’Ajuntament d’Alaró hi aportarà altres 500.000 euros, fins arribar al cost total del projecte que ascendeix a 1,5 milions d’euros. El Consell de Mallorca, a través del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, va concedir 230.000 euros a l’Ajuntament d’Alaró per a poder comprar un espai (en aquest cas, s’ha adquirit el solar) per a poder-hi fer el centre d’estades diürnes. A més, ha redactat el projecte que s’ha començat a edificar. L’Ajuntament és l’encarregat de construir l’equipament.

Una vegada estiguin enllestides les obres, la Conselleria d’Afers Socials i Esports seguirà lligada al centre ja que anualment aportarà al voltant de 260.000 euros per al finançament de les places destinades a atendre persones grans en situació de dependència.

Aquest nou centre de dia forma part del pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports en col·laboració amb els municipis, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones majors en situació de dependència a Balears.