LOGO CAIB
29 març 2023 Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

Destaquen els atractius de les Illes Balears per a l’activitat empresarial durant la presentació de l’Associació Argentina d’Emprenedors, Directius i Empresaris

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha clausurat l’acte de presentació de l’Associació Argentina d’Emprenedors, Directius i Empresaris a les Illes Balears (ASAEDE), que ha tingut lloc a la seu de la CAEB i que ha reunit a més de 50 empresaris argentins residents a les Illes.

Rosario Sánchez ha explicat als empresaris argentins els incentius fiscals que ofereix el règim especial de les Illes Balears i les novetats en matèria tributària que s’aplicaran enguany i beneficiaran el 80 % de la població balear. I ha destacat que «som una comunitat treballadora i emprenedora, amb una de les taxes d’activitat més altes de tot el país i una de les taxes d’atur més baixes. Tot això no seria possible sense l’esforç de les empreses i del disseny corresponsable de les polítiques econòmiques, fiscals i d’ocupació que hem desenvolupat els darrers anys».

Prèviament, la consellera ha rebut en audiència l’ambaixador d’Argentina a Espanya, Ricardo Alfonsín, i la cònsol a les Illes Balears, Mónica Clarisa, que també han assistit a l’acte de presentació de l’entitat empresarial.

Un acte en el qual ha participat la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, i els representants de l’entitat, Gonzalo Szybut i Juan Patricio Ybarra. A l’acte de presentació, també hi ha participat el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

«Des del Govern celebram la constitució d’aquesta nova plataforma d’impuls als emprenedors argentins residents a la nostra comunitat. És una mostra més de les bones relacions que històricament mantenim la República Argentina i les Illes Balears, i reflecteix, així mateix, que la nostra comunitat és atractiva i favorable per a l’activitat empresarial, per a l’emprenedoria i el desenvolupament de negocis pròspers», ha declarat la consellera durant la seva intervenció.

La consellera també ha assenyalat que la comunitat argentina és la segona més nombrosa a la nostra comunitat, amb més de 27.000 residents. I ha remarcat les bones relacions i els vincles històrics entre les Illes Balears i Argentina, país amb el nombre més gran de cases de Balears a l’exterior. Actualment hi ha deu centres distribuïts entre les ciutats de Buenos Aires, Córdoba, Santa Fe, Rosario, Mendoza i San Pedro.

L’Associació Argentina d’Emprenedors, Directius i Empresaris va néixer l’any 2017 i també té presència a Madrid i Catalunya. El 65 % dels socis són del sector tecnològic i digital; el 20 % de serveis; el 8 % de productes agroalimentaris, i la resta són autònoms de diferents sectors.