LOGO CAIB
17 març 2023 Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

L'IBE treu a licitació l'execució de les obres de 6 projectes d’autoconsum compartit que beneficiaran fins a 152 llars i 26 empreses

Foto de noticia


L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha tret a licitació l'execució de les obres de 6 projectes d’autoconsum compartit que beneficiaran fins a 152 llars i 26 empreses de sa Pobla i Capdepera.

El contracte s’estructura en tres lots i com a molt cada empresa en podrà guanyar un. El termini d’execució dels projectes serà de 126 dies en cadascuna de les obres des de la formalització del contracte. Les empreses interessades poden presentar les ofertes fins al dia 9 d’abril del 2023. Podeu trobar la informació relativa a la licitació en l’enllaç següent: https://bit.ly/40bTxod

Els projectes

En el cas de sa Pobla es tracta d’una licitació per a l’execució d’obres de dues instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum sobre coberta, situades a edificis de l’IBAVI que es troben al carrer del Capità Pere, 72 i al carrer del Mercat, 92. L’execució de les obres de les instal·lacions, que sumarien una potència de 60 kW, surt a un preu de 97.489 euros més IVA. Amb aquestes dues instal·lacions, se’n podrien beneficiar fins a 42 llars i 6 empreses del municipi.

També a sa Pobla, s’ha licitat l’execució d’obres de la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum sobre les pèrgoles a l'aparcament del cementiri municipal del municipi. Amb aquesta instal·lació es beneficiarien fins a 40 llars, 10 empreses i l’Ajuntament de sa Pobla. L’autoconsum instal·lat sumaria una potència de 100 kW i les obres d’execució surten a licitació per 284.779,46 euros més IVA.

Pel que fa als projectes de Capdepera, l’IBE ha tret a licitació l’execució d’obres de tres instal·lacions d'autoconsum sobre la coberta d’edificis de l’IBAVI, situats al carrer de les Roses, 36, al carrer de les Dones de la Llata, 41 i 49. Aquestes tres instal·lacions han sortit a licitació per un preu de 142.759,68 euros més IVA i amb la seva posada en marxa es podran beneficiar fins a 70 llars i 10 empreses del municipi, gràcies als 100 kW de potència.