LOGO CAIB
2 juny 2023 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Més d’un centenar d’alumnes participen a la Trobada d'alumnat promotor de la convivència i el benestar a Menorca

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El director territorial d’Educació a Menorca, Joan Marqués,  acompanyat de la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Convivèxit, Aina Amengual, ha participat avui a la Trobada d'alumnat promotor de la convivència i el benestar que ha tengut lloc a Menorca, a la seu de l’auditori de Ferreries.

La mediació entre alumnes és una eina preventiva estesa a molts de centres educatius de les Illes Balears que funciona des de fa anys. La intenció de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar és promocionar aquesta eina i la resta de pràctiques restauratives que milloren la convivència i fan prevenció de la violència. 

Durant el transcurs de la jornada d’avui s’han realitzat diferents tallers i el lliurament dels diplomes a l'alumnat participant ha donat per tancada aquesta trobada a l’illa de Menorca. Les diferents activitats programades serveixen per compartir i reflexionar sobre les iniciatives impulsades per aquest alumnat als centres.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, Convivèxit, ha organitzat les Trobades d’alumnat promotor de la convivència i el benestar 2023 amb l'objectiu de fer públic l’agraïment a la implicació d’aquests alumnes a la tasca de la mediació, compartir experiències, crear xarxes de col·laboració entre els centres, així com facilitar el contacte entre mediadors.  

En total han participat 108 alumnes i 12 professors de 6 centres de Menorca, els CEIPs: Joan Benejam (Ciutadella), Antoni Juan Alemany (Maó), Sa Graduada (Maó), Mare de Deu del Carme (Maó) i els IES: Josep Maria Quadrado (Ciutadella) i Cap de Llevant (Maó).

Aquesta jornada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ferreries que ha cedit l’auditori per la celebració d’aquesta Jornada i la participació de la Unitat contra la Violència de la Dona de Menorca amb el seu representant Juan Manuel Gil. Aquesta entitat ha donat un obsequi a l’alumnat participant.     

La primera jornada es va celebrar dia 2 de maig a Mallorca, el passat 26 de maig es va celebrar a Eivissa i avui, es tanquen aquestes jornades a l’illa de Menorca. 

Es pot consultar més informació sobre aquest tema a la web de Convivèxit.