LOGO CAIB
7 febrer 2023 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Vuit joves de les Illes Balears participen a la constitució de l’Assemblea Euroregional de la Joventut (AEJ)

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Avui una representació d'ells s’han reunit amb la consellera Fina Santiago abans de viatjar dijous cap a Tolosa de Llenguadoc

L’ Assemblea es reuneix coincidint amb el traspàs de presidència de la Euroregió Pirineus Mediterrània

Vuit joves de les Illes Balears formaran part de la que serà la primera Assemblea Euroregional de la Joventut (AEJ) que es constitueix el proper dijous dia 10 a Tolosa de Llenguadoc. Un grup de treball format per joves de Catalunya, Occitània i les Illes Balears que analitzarà les problemàtiques que viuen els joves i que es formarà en polítiques de la joventut.

Els vuit joves s’han apuntat lliurement a la convocatòria enviada per l’IBJove, depenent de la Conselleria d’Afers Socials, i ajudats pel Consell de la Joventut, on es convidava a tots els joves de les Illes Balears a formar-ne part.

A partir d’ara i durant dos anys aquests joves visitaran les institucions europees i les locals que fan feina en polítiques de joventut. Mentrestant analitzaran diferents temàtiques que ells consideren que afecten als joves. La primera que divendres ja posaran damunt la taula és el medi ambient.

Conferència i traspàs de competències Euroregió

L’Assemblea Euroregional de la Joventut es constitueix a Tolosa de Llenguadoc coincidint amb l’Assemblea General de la Euroregió Pirineus Mediterrània i el traspàs de la presidència que passa de la Regió d’Occitània a la Generalitat de Catalunya el proper divendres 10 de febrer.

Reunió amb la Fina Santiago

Avui horabaixa una representació d’aquests joves s’ha reunit amb la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, que els ha encoratjat i agraït el seu activisme i la seva motivació per treballar amb la resolució de les problemàtiques que afecten als joves. A la reunió també hi han assistit el director d’IBJove, Tià Lliteres, i la directora general d’Infància, joventut i famílies, Marta Carrió.

Aquests joves són Pere Carbonell i Thiago Adrian Marcos