LOGO CAIB
26 maig 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Subvenció de 720.000 € per dotar de mobiliari els pisos cedits a administracions o entitats per a víctimes de violència masclista

Foto de noticia


\ L’IBDONA i l’IBAVI van signar un conveni de col·laboració per a la cessió d’habitatges de protecció pública

\ El Govern va cedir l’ús i la gestió de tres habitatges, dos per a Estel de Llevant i un per a les Germanes Oblates.

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres l’Institut Balear de la Dona (IBDONA) a convocar subvencions per un valor de 720.000 euros, destinades a dotar d’estris i mobiliari els pisos pont cedits a administracions o entitats sense ànim de lucre per part de l’IBAVI per a víctimes de violència masclista.

Concretament, aquestes subvencions seran per als anys 2023, 2024, 2025 i 2026, per un import màxim de 20.000 euros per immoble. Cal recordar que el 26 de setembre de 2022, l’IBDONA i l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) van signar un conveni de col·laboració per a la cessió d’habitatges de protecció pública a administracions amb competències sobre la violència masclista i a entitats que hi treballen i assisteixen les víctimes de violència masclista (consells insulars, municipis i entitats sense ànim de lucre).

Les administracions o les entitats que vulguin sol·licitar aquests habitatges ho han de fer a través de l’IBDONA, que elabora els informes per determinar les sol·licituds que s’accepten. Després d’aquests informes, l’IBAVI ha de dur a terme els tràmits necessaris per lliurar l’habitatge i signar l’instrument legal corresponent.

El passat 15 de maig, el Govern va cedir l’ús i la gestió de tres habitatges —dos per a Estel de Llevant i un per a les Germanes Oblates—, que ja podran beneficiar-se d’aquestes subvencions, ja que se’n podran beneficiar totes aquelles administracions o entitats que disposen d’un pis cedit per l’IBAVI des de la signatura del conveni el 26 de setembre de 2022.