LOGO CAIB
26 maig 2023 Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació treu a licitació les obres del nou CEIP Can Picafort, a Santa Margalida

Foto de noticia

Es preveu una inversió de més de 6,9  milions d’euros per a la construcció d’un nou centre al municipi
El nou centre tindrà dues línies i sis unitats d’infantil, dotze de primària i una aula UEECO


La Conselleria d’Educació i Formació Professional acaba de publicar a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la licitació de les obres de construcció del nou CEIP Can Picafort, de Santa Margalida, per una quantitat de 6.946.145,92 € i un termini d’execució de 15 mesos.

El nou centre d’educació infantil i primària de Can Picafort tindrà dues línies i disposarà de sis unitats d’infantil, dotze de primària i d’una aula UEECO per acollir un total de 457 alumnes.

Un nou centre per a Can Picafort
Amb un pressupost de més de 6,9 milions d’euros i un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos, aquesta nova infraestructura donarà resposta a les necessitats educatives del municipi.

El nou centre s’ubicarà en un solar situat a la zona de Santa Eulàlia, limítrof amb la zona de pinars no urbanitzada. La superfície del solar és de 8.415 m2 i el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.606m2.

El projecte preveu una construcció seguint criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això, es potenciaran els mitjans naturals per aconseguir una bona climatització del centre, com ara porxos, pèrgoles, persianes, terrasses, etc., a fi d’optimitzar els recursos.

Es tracta d’una obra finançada per la Unió Europea mitjançant el fons REACT–UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de covid-19, dins de l'objectiu específic de donar resposta a les necessitats d'escolarització dels ensenyaments obligatoris.

La construcció d’aquest nou centre és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023) per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.