LOGO CAIB
8 juny 2022 Conselleria de Salut i Consum

Tres arenals de Calvià se sumen al programa 'Platges sense Fum' NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Tres arenals de Calvià se sumen al programa 'Platges sense Fum'

La Direcció General de Salut Pública i Participació impulsa la iniciativa amb la col·laboració de Medi Ambient i els ajuntaments

Calvià suma aquest estiu els arenals de Santa Ponça, la Romana-Paguera, es Carregador-Palmanova, al programa Platges sense Fum. Aquesta és una iniciativa que promou la Direcció General de Salut Pública i Participació amb la col·laboració estreta de la conselleria de Medi Ambient i dels ajuntaments de les Illes amb la finalitat sensibilitzar sobre la importància de mantenir un ambient saludable i minimitzar la generació de residus al litoral.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat avui la platja acompanyat de la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font; la coordinadora del Pla d’Addiccions de les Illes Balears (PADIB), Elena Tejera; el batle del Municipi, Alfonso Rodríguez; i el regidor de Medi Ambient, Rafel Sedano, així com la representant de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Maribel Soteras, i voluntaris de l’associació.

Mir ha destacat que aquesta iniciativa pot ser d’ajuda per a combatre un problema mediambiental greu com és el de la proliferació de llosques a les platges i a la mar. En aquest sentit, ha recordat que una sola llosca pot arribar a contaminar fins a 10 litres d’aigua de mar.

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, per la seva banda, ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca dins els objectius prioritaris de la Conselleria de Salut i Consum pel que fa al tabaquisme: prevenir l’inici del consum de tabac, fomentar-ne l’abandonament facilitant recursos a la població perquè deixi de fumar, i protegir a la població de l’exposició al fum de tabac.

Així mateix, ha recordat els efectes perniciosos del tabac i també s’ha referit al perill que suposen les llosques per als infants que juguen a l’arena, ja que se les poden empassar de forma accidental. A més, ha agraït als ajuntaments l’esforç que fan per sumar-se a iniciatives saludables, ja que la lluita contra el tabac ha de ser un objectiu de tota la societat en conjunt.

El batle, Alfonso Rodríguez Badal, ha assenyalat que aquesta iniciativa va en línia amb l'estratégia de promoció de la salut de l'Ajuntament de Calvià, amb l'objectiu d'avançar cap a un municipi saludable, per la qual cosa qualsevol actuació que promogui la salut i el benestar de la ciutadania és benvinguda. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Rafel Sedano, ha incidit en els efectes positius que aquests projectes tenen, no només en la salut, sinó també en l'entorn i en els espais públics perquè evita els residus de llosques en el litoral i les platges. Per això, des de Calvià s'ha volgut impulsar aquest projecte als arenals de la Romana a Peguera, es Carregador a Palmanova i un tram de la platja de Santa Ponça.

 

Sol·licitud formal, pàgina web i material gràfic

Amb aquesta col·laboració, les platges sense fum es converteixen en un espai de convivència, on s’apel·la a la responsabilitat i el civisme individual per tal de generar un ambient més saludable per a les famílies. Així mateix, des del punt de vista turístic, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar.

Aquesta mesura va acompanyada d’uns cartells que es col·loquen a les platges sense fum i d’un material informatiu i gràfic per tal que els ajuntaments puguin donar a conèixer la iniciativa a la població.

Així mateix, a la web, http://www.caib.es/sites/tabaquisme/ca/platges_sense_fum, s’indiquen les platges adherides perquè la ciutadania sàpiga quines són.

Els ajuntaments que s’hi vulguin afegir han de fer la sol·licitud a la Direcció General de Salut Pública i Participació i difondre-la des de la pàgina pròpia de l’ajuntament.