LOGO CAIB
14 desembre 2022 Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT executarà tasques de manteniment als dipòsits contra incendis de l’Associació de Propietaris Forestals d’Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT executarà tasques de manteniment als dipòsits contra incendis de l’Associació de Propietaris Forestals d’Eivissa

Les infraestructures formen part del Pla comarcal de defensa contra els incendis forestals de l’illa

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) passarà a realitzar tasques de manteniment en els dinou dipòsits contra incendis instal·lats per l’Associació de Propietaris Forestals d’Eivissa (APFDE). Així s’ha acordat en la reunió que s’ha mantingut aquest dilluns entre el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, la cap de la Delegació d’IBANAT a l’illa, Carmen Prats, la tècnica en prevenció i extinció Alicia Medrano, el President d’APFDE, Rafael Tur i el secretari de l’Associació, Javier Ripoll.

Les infraestructures d’extinció formen part del Pla comarcal de defensa contra els incendis forestals d’Eivissa, per la qual cosa l’IBANAT hi podrà realitzar tasques de manteniment dins de les feines periòdiques que es realitzen a la xarxa contra incendis de l’illa. Sigui com sigui, els propietaris seguiran sent responsables dels dipòsits contra incendis.

Ramon s’ha mostrat satisfet en la reunió mantinguda, «una mostra més que la col·laboració entre administracions i societat és imprescindible a l’hora de prevenir els incendis forestals». En aquest sentit, el gerent d’IBANAT ha recordat «que la tasca que realitza l’operatiu és molt important, però que la implicació dels propietaris és imprescindible per minimitzar els riscos».

Tant l’IBANAT com l’APFDE han destacat la necessitat d’un canvi cultural en la concepció de la prevenció dels incendis forestals, així com de la implementació de la cultura del risc. Per aquesta raó, l’empresa pública i l’associació s’han emplaçat a seguir col·laborant amb activitats d’educació ambiental, el manteniment de faixes i camins en zones estratègiques per a la lluita contra incendis, entre d’altres.