LOGO CAIB
25 gener 2023 Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Vicepresidència rep més de 100 sol•licituds en les primeres hores de la posada en marxa de la convocatòria d’ajuts destinats a promoure inversions per a l'activitat industrial NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El termini per presentar les sol•licituds finalitza el dia 24 de febrer de 2023

Vicepresidència rep més de 100 sol•licituds en les primeres hores de la posada en marxa de la convocatòria d’ajuts destinats a promoure inversions per a l'activitat industrial

El pressupost total destinat al sector industrial s'eleva enguany a 6,7 milions d'euros (3,7 milions per a la modernització i digitalització i 3 milions d’euros per a grans inversions destinada a la creació, expansió i/o millora de l’activitat industrial)

La Vicepresidència i conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha rebut en poques hores un total de 103 sol•licituds per als ajuts adreçats a promoure grans actuacions d'inversió i per a la modernització de l'estructura productiva i digital de l'activitat industrial.

La línia de subvenció destinada a grans inversions, que  compta amb un pressupost de 3 milions d’euros, ja ha rebut sol•licituds per valor d’un terç de la quantia pressupostada. Concretament, s’han rebut un total de 12 sol•licituds (8 de Mallorca, 3 de Menorca i 1 d’Eivissa).

Per altra banda, la línea de subvencions de modernització i digitalització, ja compte amb un total de 91 sol•licituds (76 de Mallorca, 13 de Menorca i 2 d’Eivissa).

Ambdues convocatòries romanen obertes des dimarts dia 24 de gener fins al dia 24 de febrer del 2023. L’objectiu és donar suport a la realització de grans inversions de caràcter industrial mitjançant l’adquisició d’actius fixos i a l’adquisició d’inversions immaterials associades al procés industrial que hagin de ser utilitzades o entrar en funcionament per primera vegada.

En paraules del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, «la gran acollida que està tenint aquesta línia d’ajuts demostra no només la implicació del sector, sinó l’aposta clara que hi ha a les Illes per tal de seguir diversificant el nostre model productiu».

El director general de Política Industrial, Antoni Morro, ha dit que «des del Govern seguirem dotant al sector industrial de recursos que permetin recuperar capacitats productives i millorar-ne les existents, per això, animam a totes aquelles empreses del sector industrial que estiguin interessades a sumar-s’hi i fer ús d’aquest instrument públic».