24 maig 2024 Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua

PortsIB posa en marxa una nova plataforma per a facilitar la reserva de camps de boies i amarraments en trànsit en els ports de gestió directa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

PortsIB posa en marxa una nova plataforma per a facilitar la reserva de camps de boies i amarraments en trànsit en els ports de gestió directa

El llançament de la nova aplicació coincideix amb l'inici de la campanya de reserves per a la temporada estival

Ports IB, l'empresa pública gestora dels ports autonòmics, ha posat en funcionament una nova plataforma dissenyada per a millorar l'experiència de reserva de camps de boies i amarraments en trànsit en els ports de gestió directa. Aquesta nova eina integra, per primera vegada, tots dos serveis en una sola aplicació, facilitant un sistema de reserves més senzill, pràctic i àgil.

La plataforma https://reservas.portsib.es/reservas/es/es ofereix un sistema integrat per a reservar tant boies del Projecte Life Posidonia com amarraments, abastant els amarraments dels 14 ports de gestió directa i els vuit camps de boies ecològiques existents a les illes. Cada boia, numerada individualment, inclou un codi QR per a facilitar l'accés directe a la plataforma, un canvi dissenyat per a simplificar el procés per als usuaris.

A més, és una plataforma més dinàmica i visual per a dispositius mòbils i tauletes, i és compatible amb un major nombre de navegadors. També ofereix una major seguretat en els accessos en afegir un doble factor d’autenticació en compliment del Reial decret 311/2022, de 3 de maig.

La finalitat dels camps de boies és la protecció de la posidònia oceànica, proporcionant un fondeig de baix impacte. Així, durant 2024, es gestionaran els mateixos vuit camps de boies que l'any anterior, amb un total de 264 boies disponibles per a reserves en línia. El servei s’ha de prestar en els camps de fondeig següents, distribuïts per illes:

MALLORCA

  • Sant Elm
  • Cap Blanc – Cala Blava
  • Formentor

MENORCA

  • Badia Fornells
  • Illa d’En Colom – Cala Tamarells

EIVISSA I FORMENTERA

  • Platja de Ses Salines
  • Badia de s’Alga – S’Espalmador
  • Es Caló de s’Oli

Els usuaris de la plataforma poden triar entre diversos tipus de bons que s'ajusten a diferents necessitats i horaris:

Bono Bany: Disponible en modalitats de demà (de 10.00 a 14.00 hores) i tarda (de 14.00 a 18.00 hores), ideal per als qui cerquen gaudir d'un breu període en l'aigua.
Bono Dia: Vàlid des de les 10.00 fins a les 18.00 hores, perfecte per a passar un dia complet en la mar.
Bono amb pernoctació: Permet un ús continuat des de les 18.30 hores del dia d'entrada fins a les 18.00 hores de l'endemà, amb un màxim de tres dies consecutius. Després del seu ús, s'ha d'esperar quatre dies per a poder reservar novament en el mateix camp.

A més de la reserva de boies i amarraments, en cada camp de boies es disposarà d'un servei de patró, que estarà disponible des del migdia fins a les 20.00 hores, per facilitar l'amarrament a la boia reservada. També es disposarà d'un servei d'atenció al client a través d'un telèfon específic i una nova funcionalitat per a incidències o consultes, que estaràn disponibles per als usuaris registrats de dilluns a diumenge.

Millones per als usuaris

S'ha simplificat el procés de registre dels nous usuaris. Ara, els usuaris poden realitzar directament més accions com: ampliar els dies de la reserva inicial, modificar les dates i/o instal·lació reservada, i cancel·lar una reserva. En reservar en un camp de boies, es pot visualitzar el camp de boies, obtenir informació de cada boia i seleccionar la preferida d'entre les disponibles. Quan es reserva en un port, es designa automàticament l'amarrament més adequat a les característiques de l'embarcació (eslora, mànega i calat) entre tots els disponibles. A més, es facilita la gestió d'incidències i consultes des del compte de l'usuari, permetent un contacte directe i més personalitzat amb el servei d'atenció a l'usuari.

Millores per a les embarcacions de lloguer

També s'ha simplificat l'alta de les embarcacions de lloguer a la plataforma. Les empreses de lloguer disposaran d'un usuari habilitat per a donar d'alta de manera centralitzada totes les embarcacions de la seva flota. Aquestes empreses facilitaran als seus clients el codi únic que genera l'aplicació per a cada embarcació de lloguer. Introduint aquest codi, els usuaris de l'aplicació podran realitzar reserves directament sense haver d'aportar documentació de l'embarcació ni esperar la validació per part del personal de PortsIB.

La plataforma acceptarà reserves des de l'1 de juny fins al 30 de setembre. Basat en la demanda, el període podria estendre's fins al 15 d'octubre. Els preus es mantenen iguals als de 2023 i estan determinats per l'eslora màxima de l'embarcació.

Amb aquesta nova plataforma, PortsIB reforça el seu compromís amb una gestió eficient i sostenible dels recursos marítims, millorant l'accés i l'administració de les instal·lacions nàutiques en les Balears i promovent pràctiques de fondeig que respecten l'entorn marí.