LOGO CAIB
31 març 2023 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El conveni entre Medi Ambient i el PortBlue Club Pollentia Resort & Spa consolida la col·laboració publicoprivada en la conservació de s’Albufereta NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conveni entre Medi Ambient i el PortBlue Club Pollentia Resort & Spa consolida la col·laboració publicoprivada en la conservació de s’Albufereta

L’aportació total d’enguany ha estat de 16.000 euros

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el director del Hotel PortBlue Club Pollentia Resort & Spa, Bernardo Dahlhaus, han anunciat, aquest divendres, que aportaran un total de 16.000€ per a actuacions de conservació a la Reserva natural de s’Albufereta.

Des de 2014, l’establiment turístic i la Conselleria col·laboren a través d’un conveni que té com a objectiu contribuir activament en el manteniment, conservació i restauració dels hàbitats i les espècies de la zona humida protegida. Així, cadascun aporta la meitat del pressupost per preservar la Reserva natural.

Mir ha agraït la implicació que, «any rere any demostra no només l’hotel sinó els hostes que s’hi allotgen a l’hora de conservar un espai natural protegit tan emblemàtic com és s’Albufereta». El conseller ha volgut destacar «la importància que, des de tots els sectors socials i econòmics, es treballi en la mateixa línia per fomentar la sensibilització envers els valors naturals de Mallorca i de les Illes Balears».

L'Institut Balear de la Natura (IBANAT) realitzarà treballs per aquesta mateixa quantitat que anirà destinada a millores ambientals. Aquesta col·laboració ha permès, en anys anteriors, executar actuacions contra espècies invasores i de conservació i manteniment de les instal·lacions de la Reserva Natural.

La Reserva natural de s’Albufereta compta amb una superfície protegida de 211 hectàrees entre els termes municipals d'Alcúdia i Pollença. Aquest espai natural, considerat Lloc d'Importància Comunitària i Zona Especial interès per a les Aus de la Xarxa Natura 2000, és un enclavament de vital importància per a les aus aquàtiques en les seves migracions i un lloc de reproducció potencial per a espècies en perill d'extinció.