30 maig 2024 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)09:30h

JORNADA SOBRE ENERGIA A LES BALEARS

Dia: dijous, 30 de maig
Hora: 9:30 h
Lloc: Cambra de Comerç de Mallorca (c. de l'Estudi General, 7, Palma)

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, obrirà la jornada «L'energia a les Illes Balears: reptes i oportunitats de la transició energètica», organitzada pel Club Espanyol de l'Energia a la Cambra de Comerç de Mallorca.

El director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, moderarà la taula rodona «Energies renovables, mobilitat sostenible i electrificació: oportunitats per l'economia i l'ocupació», en la qual participa el gerent de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), Mateu Ferrer.

2)10:00h

XVI CONGRÉS NACIONAL DE LA SEHOP

Dia: dijous, 30 de maig

Hora: 10.00 h

Lloc: Auditòrium de Palma

La consellera de Salut, Manuela García, assisteix a l'acte d'inauguració del XVI Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Hematologia i Oncologia Pediàtriques (SEHOP).

3)10:30h

EMBLEMÀTICS MANACOR

Dia: dijous, 30 de maig
Hora: 10.30 h
Lloc: Plaça Ramon Llull de Manacor (davant del monument a Mossèn Antoni Maria Alcover)

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, organitza una ruta pels forns i pastisseries adherides a Emblemàtics Balears de Manacor. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, anirà a càrrec de Tomàs Vibot, escriptor, investigador i divulgador de la cultura i el patrimoni.

Es visitaran i tastaran els productes del forn de Can Terès, Can Munar i la pastisseria de Can Roca.

El projecte «Emblemàtics Balears» neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

4)11:00h

CAIXES NEGRES VEHICLES

Dia: dijous, 30 de maig
Hora: 11 h.
Lloc: Casa Esment (AMADIP). (Cami de Son Roca, 17B, 17, Palma) Enllaç maps https://www.google.com/maps/dir//Cami+de+Son+Roca,+17B,+17,+Levante,+07198+Palma,+Balearic+Islands/@39.5868707,2.6285902,12z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x129795f2a3584077:0xfafff576d669aedb!2m2!1d2.7109911!2d39.5868998?entry=ttu

El director d'Emergències i Interior, Sebastià Sureda, donarà a conèixer el funcionament dels equips d'escaneig de les caixes negres (EDR) de vehicles que el Govern de les Illes Balears posa a disposició de les policies locals de les illes per a la realització de les tasques d'investigació i reconstrucció en cas d'accident de trànsit molt greu. Prop d'un centenar d'agents de policia local assistiran a Casa Esment a una jornada tècnica autonòmica d'investigació d'accidents de trànsit a través del sistema EDR. Els mitjans de comunicació podran prendre imatges del desenvolupament de la jornada i posteriorment assistir a una demostració del funcionament d'aquests equips.

5)18:30h

CONSELL COORDINACIÓ VOLUNTARIAT

Dia: dijous, 30 de maig
Hora: 18.30 h.
Lloc: Direcció general d'Emergències (C/. Francesc Salvà i Pizà -Es Pinaret-. Es Pont d'Inca. Marratxí)

El director general d'Emergències i Interior, Sebastià Sureda, presidirà demà dijous el Consell de Coordinació del Voluntariat de Protecció Civil de la zona Metropolitana de Mallorca. Hi assistiran representants dels ajuntaments de Palma, Marratxí, Calvià i Llucmajor i els reponsables de les AVPC dels esmentats municipis. El director general atendrà els mitjans a l'inici de la reunió.