LOGO CAIB
27 d’octubre 2022 Conselleria de Salut i Consum

Salut organitza les I Jornades de Salut Pública i vacunes de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Salut organitza les I Jornades de Salut Pública i vacunes de les Illes Balears

Aquestes Jornades s’adrecen a professionals de la salut o l’activitat dels quals hi estigui relacionada

El Parc Bit acull avui i demà les Primeres Jornades de Salut Pública i Vacunes de les Illes Balears, organitzades per la Direcció General de Salut Pública i Participació. En la inauguració han estat presents la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font.

Durant la presentació, la consellera ha explicat que aquestes Jornades són importants per a la Conselleria de Salut i Consum perquè «és necessari debatre sobre els reptes de la salut pública. Recordem que les polítiques de salut pública són imprescindibles per assegurar l’èxit de les intervencions en la salut de la població, com ara les estratègies de promoció de la salut, la prevenció de les malalties i l’abordatge comunitari, per influir en els determinants de la salut de la població».

Segons ha comentat la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, l’objectiu de les Jornades és debatre sobre la creació de noves estructures que faran front als reptes de la salut pública del segle XXI. «Entre tots reflexionarem i discutirem sobre les línies estratègiques, el finançament i el capital humà que necessita la salut pública del futur».

Les Jornades s’adrecen a professionals de la salut i a persones que desenvolupen la seva activitat en salut. Avui horabaixa s’ha reflexionat sobre els compromisos per a la consecució de l’agenda 2030, l’experiència viscuda en la gestió de la pandèmia de la COVID-19, la necessitat d’activar respostes coordinades entre els agents implicats, l’amenaça de les malalties transmissibles emergents i reemergents, les noves estratègies que miren envers al concepte ONE Health o el paradigma de salut en totes les polítiques, tenint present l’escenari sociopolític i d’una societat cada vegada més envellida i amb malalties cròniques.

En la jornada de demà divendres 28 d'octubre, s’abordarà la rapidesa dels avanços en la recerca i les aportacions de la ciència, el vincle indissoluble entre la investigació i la indústria farmacèutica, així com els desafiaments i les oportunitats que planteja la immunització a través de les vacunes i altres fàrmacs.

 

Cicle de xerrades «La salut pública del nostre futur»

La consellera Gómez ha anunciat la continuïtat d'aquestes Jornades en el cicle «La salut pública del nostre futur», cicle de quatre xerrades que tendran lloc el 3 de novembre i 1 de desembre de 2022, i el 26 de gener i 9 de març de 2023.

L’objectiu del cicle és aprofundir en aspectes que s’han mostrat molt rellevants per a la salut pública durant aquests mesos de pandèmia. Així doncs, la consellera ha animat totes les entitats, associacions, professionals o administracions amb interessos en la salut pública a participar-hi.