LOGO CAIB
23 març 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)10:00h

PLA INDÚSTRIA

Dia: dijous, 23 de març 
Hora: Atenció mitjans a les 10.00h. Inici de la reunió a les 9.00h (es poden agafar imatges abans d’acabar la reunió, a les 09.45h)
Lloc: Sala de premsa de la Conselleria de Transició energètica, Polígon de Son Castelló 1

El  vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes,  i el Director General de Política industrial del Govern, Antoni Morro, presenten a la Comissió del Seguiment del Pla d’Indústria el balanç de compliment del mateix.

La Comissió de Seguiment del Pla d’indústria 2018-2025 està conformada per la Confederació d’Empresaris de Balears (CAEB), la Confederació Pime Balears ( PIMEB), CCOO, la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Impulsa

2)10:30h

SUBVENCIONS ECONOMIA CIRCULAR

Dia: Dijous, 23 de març
Hora: 10.30h
Lloc: Fusteria Galmés. Carretera de Palma, 160. Vilafranca de Bonany.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, visitaran el projecte pilot de producció de mobles amb fusta procedent d’arbres caiguts per fenòmens meteorològics adversos i adequació de finques de Mallorca, finançat a través de les subvencions per impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina.

3)10:45h

VENEDORS AMBULANTS

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 10.45h
Lloc: Fundació Patronat Obrer (carrer de Montevideo, 6, Palma)

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago visita un dels tallers que es fan a la Fundació Patronat Obrer per ajudar a venedors de venta ambulant a trobar una altra sortida laboral. Afers Socials i Patronat Obrer explicaran el programa que han engegat conjuntament.

4)11:30h

ASPANOB

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 11.30 h

Lloc: Consultes Externes 2 (planta 0, mòdul F), Hospital Universitari Son Espases

 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, visita la sala per a adolescents La Resistència, a l’Hospital Universitari Son Espases (HUSE), que s’ha habilitat i decorat com a donació d’El Corte Inglés a l’Associació de Pares d’Infants amb Càncer de les Balears (ASPANOB).

Acompanyen la consellera la directora mèdica de l’HUSE, Carmen Sanclemente; el president i la gerent d’ASPANOB, Jaume Coll i Eulàlia Rubio; el director regional de Relacions Institucionals i Sostenibilitat a Catalunya i les Balears d’El Corte Inglés, Jordi Romañach, i el responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de les Illes Balears d’El Corte Inglés, Antonio Sánchez.

5)12:00h

LA LLOTJA

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 12 h
Lloc: La Llotja

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, assisteix a la presentació de la instal·lació 'Cartografia de l'imaginari. L'Atles de Cresques Abraham' a La Llotja. Amb motiu de l'exposició 'Sense Rumb. Confrontar la Imago Mundi', produïda per Es Baluard Museu, es proposa una activitat paral·lela amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura que té com a objectiu centrar l'atenció en la recerca i l’estudi de l’Atles de Cresques Abraham (1375). Es tracta d'una instal·lació immersiva i única amb l'equip artístic Xavi Bové Studio i Dalumen Lab amb la voluntat de fer dialogar el contingut de la cartografia mallorquina amb l'arquitectura de la Llotja de Palma. El projecte integra videomapatge, llums, so multicanal i làsers i transforma el sostre de La Llotja de Palma en un espai singular per representar la importància d'aquest document, en què per primera vegada a la història s'integren en un mapa anotacions i detalls que il·lustren el que en aquell temps es considerava que era el món (ja que encara no es coneixia a Occident l'existència del continent americà). L'activitat s'emmarca en els actes de celebració dels 40 anys de l’Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

La presentació comptarà amb l'assistència de la directora d'Es Baluard Museu, Imma Prieto, i del tècnic Mitos Colom.

6)12:00h

SA COMA

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 12.00
Lloc: Platja de Sa Coma (https://goo.gl/maps/4nGWUKSU9ZHo6WcB7)

L'equip tècnic del Govern comença aquest dijous els treballs d'excavacions i exhumacions de les fosses de la platja de Sa Coma en el marc del Quart Pla de Fosses i Memòria Democràtica de les Illes Balears. El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, oferiran declaracions als mitjans de comunicació des de la pròpia platja.

 

7)12:30h

FORMACIÓ SANITÀRIA ESPECIALITZADA

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 12.30 h

Lloc: sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assistirà a la jornada de portes obertes que l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat per informar sobre l’oferta de places de residents de Formació Sanitària Especialitzada. L’acompanyaran el gerent i la cap d’estudis del centre, Josep Pomar i Ana Cremades respectivament.

8)12:30h

PRIMERA PEDRA FORMENTERA

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 12:30 h
Lloc: carrer d’Alacant, 19, de Sant Ferran de Ses Roques (Formentera)

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí assisteix a l’acte de col·locació de la primera pedra d’una nova promoció de l’IBAVI amb 17 allotjaments dotacionals a Sant Ferran de Ses Roques, Formentera.

A l’acte assistirà la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta primera i consellera d’Educació i Ordenació i Promoció Turística, Alejandra Ferrer, el vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, Rafael Ramírez, i la gerent de l’IBAVI, Olvido Terrassa, entre d’altres autoritats.

9)14:00h

HORECA MENORCA

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 14 hores
Lloc: Espai Menorca, Recinte firal de Maó 

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, visita la primera fira d'HORECA Menorca i participa del jurat del primer campionat a la millor elaboració de peix descartable. Es tracta d'un concurs promogut per la conselleria amb l'objectiu de promocionar i potenciar el peix de baix valor comercial. 

10)16:30h

INVERSIONS PORT SANT ANTONI

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 16:30 h
Lloc: oficina de Ports IB al port de Sant Antoni de Portmany (carrer Passeig de la mar s/n)

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí presenta la segona fase de reforma del passeig marítim del port de Sant Antoni i fa balanç de les inversions realitzades i previstes en aquests instal·lacions portuàries, gestionades per Ports IB.

A l’acte assistirà l’alcalde de Sant Antoni, Marcos Serra, el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis i el gerent de Ports IB, Juan Vicente Rosselló.

11)16:45h

PRESENTACIÓ LLIBRE ‘LA INSULARITAT A LA UNIÓ EUROPEA’

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 16.45 h
Lloc: Arxiu del Regne de Mallorca. Carrer de Ramon Llull, 3. (Palma)

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, presentarà el llibre ‘La insularitat a la Unió Europea’ coeditat per l'Institut d’Estudis Autonòmics i la Direcció General de Relacions Exteriors. L’acte, emmarcat al 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia, inclou una taula rodona que, moderada per Lluís Segura i amb el títol ‘Albirant el camí de les illes europees en un context incert’, comptarà amb la participació dels autors de la publicació Carles Manera; Josep Valero; Ferran Navinés; Patricia Dueñas i Antoni Vicens.  

Hi haurà declaracions als mitjans interessats a les 16.45, abans de l’acte de presentació, previst a les 17.00 h.

12)17:00h

DIA MUNDIAL TREBALL SOCIAL

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 17 h
Lloc: seu de la UNED. Camí Roig s/n. Polígon de Son Castelló, Palma

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, assisteix a l'acte de celebració del Dia Mundial del Treball Social, a càrrec del Col·legi Oficial de Treball Social de les Illes Balears.

13)17:30h

Convocatòria modificada

NOVA CONVOCATÒRIA PRESENTACIÓ NOU SON DURETA

Dia: dijous, 23 de març 
Hora: 17.30 h 
Lloc: Castell de Bellver (carrer de Camilo José Cela, s/n. Palma)

La consellera de Salut, Patricia Gómez, presidirà l’acte institucional de presentació del nou Parc Sanitari Son Dureta a entitats sociosanitàries, que tindrà lloc al Castell de Bellver de Palma. Hi seran presents també el batle de Palma, José Hila; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; diversos representants de col·legis professionals, d’associacions de pacients crònics, de residències de gent gran públiques i privades, d’organitzacions sindicals i d’associacions de veïns, així com altres autoritats i membres del Govern.


 

14)18:30h

40 ANIVERSARI ROBOT SA

Dia: dijous, 23 de març
Hora: 18.30 h
Lloc: Aljub Es Baluard Museu

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, assisteix a l'acte de celebració del 40 aniversari de ROBOT, S.A., companyia tecnològica especialitzada en sistemes d'automatització d'edificis i immòtica constituïda a Palma el 1983.