25 maig 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Vint empreses agroalimentàries de les Illes Balears donaran a conèixer els seus productes de qualitat a l’esdeveniment «A Taste of the Balearics» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Vint empreses agroalimentàries de les Illes Balears donaran a conèixer els seus productes de qualitat a l’esdeveniment «A Taste of the Balearics»

Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb Turisme, Cultura i Esports, organitza un acte promocional el dimecres 29 de maig a Londres

Una vintena d’empreses agroalimentàries de diversos sectors com el del vi, l’oli, el formatge, la sal, l’ametlla i les infusions de les Illes Balears seran protagonistes el dimecres que ve, dia 29 de maig, a un esdeveniment de primer nivell a Londres. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports participaran a «A taste of the Balearics», un acte promocional que té com a objectiu posar en contacte directe els productors agroalimentaris de les Balears amb distribuïdors d’aliments i begudes del Regne Unit, així com promocionar els aliments de qualitat de les Illes a públic especialitzat i amb poder d’influència —consultors gastronòmics, xefs, sommeliers...— i donar un impuls a l’arxipèlag com a destinació turística de qualitat lligada a l’enoturisme i al turisme gastronòmic. «La nostra meta final és poder construir una relació comercial sòlida i duradora amb el Regne Unit gràcies a la qualitat i l’autenticitat dels nostres productes», explica el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet. Per la seva banda, el conseller de Turisme, Jaume Bauzà, recorda que «associar gastronomia i cultura al turisme és un dels eixos de la transformació del turisme a les nostres illes».

«A taste of the Balearics» comptarà amb un espai per a cadascun dels participants, on es podran establir contactes comercials directes amb distribuïdors alimentaris del Regne Unit especialitzats en productes de qualitat. Així, hi seran presents empreses com Camp Mallorquí, amb ametlla de la IGP Ametlla de Mallorca i oliva de la IGP Oliva de Mallorca; Treurer, amb oli de la DOP Oli de Mallorca; Gusto Mundial Baleárides, que mostrarà les qualitats de la sal de Flor de Sal d’Es Trenc, i Subaida, que exposarà el formatge de la DOP Formatge Mahón-Menorca. La DOP Binissalem estarà representada pels cellers José Luis Ferrer, Can Fumat i Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, i els representants de la DOP Pla i Llevant seran els cellers Pere Seda i Vins Miquel Gelabert. Vuit cellers adscrits a la IGP Vi de la Terra Mallorca també seran a Londres: Can Vidalet, Son Prim, Mesquida Mora, Castell Miquel, 7103 Petit Celler, Conde de Suyrot, Mortitx i Macià Batle. Can Rich, d’Eivissa, explicarà els vins de la IGP Vi de la Terra Eivissa i l’oli de la IGP Oli d’Eivissa. Mima Terra també serà present a l’acte amb les seves infusions.

La segona part de l’esdeveniment, a la qual està previst que assisteixin autoritats de l’ambaixada espanyola a Londres i membres de l’Oficina Econòmica i Comercial (ICEX), traslladarà fins al restaurant londinenc In Horto l’experiència gastronòmica de Terragust. El cuiner Biel Llull ha previst una mostra de cuina en directe amb les receptes següents: minicoca mallorquina amb ceba confitada, sobrassada de Mallorca, formatge de Menorca i confitura; carpaccio de carabassó amb tomàtiga trempada amb oli de Mallorca, formatge de Menorca, alfabeguera i ametlles mallorquines torrades; albergínia escalivada amb envinagrats i salsa de pebres torrats, i pannacotta amb maduixes i crumble.

La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, impulsora d’aquest acte juntament amb l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), vol recordar que es tracta de la primera vegada que s’organitza una actuació promocional en la qual se cerca el contacte directe amb els distribuïdors al país de destinació i que està destinada exclusivament a productors de les Illes.
 

Programa de reunions
Per altra banda, i aprofitant l’estada a Londres, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural té previst reunir-se el dimarts 28 amb el conseller comercial del Ministeri de Comerç i delegat de l’ICEX a Londres, Rafael Ortega, per establir col·laboracions per promocionar els productes agroalimentaris balears al Regne Unit i participar en el programa «Eat Spain Drink Spain». També hi ha confirmada una reunió el dimecres 29 a l’ambaixada espanyola amb José Pascual Marco Martínez, ambaixador d’Espanya per al Regne Unit i Irlanda del Nord, i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació a l’ambaixada, Alicia Villauriz. Sobre la taula, la situació actual i l’àmbit de millora per a l’exportació de la patata de Mallorca.