20 juny 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

L’IBAVI i l’Ajuntament de Sencelles signen el conveni per a la futura promoció de 12 habitatges de protecció pública NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBAVI i l’Ajuntament de Sencelles signen el conveni per a la futura promoció de 12 habitatges de protecció pública

El conveni, signat per la consellera Vidal i el batle Verd, preveu que els habitatges es destinin a joves menors de 35 anys residents a Sencelles

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marta Vidal, i el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i l’Ajuntament per a la cessió de sòl municipal per a la construcció per part de l’IBAVI d’una nova promoció de 12 habitatges de protecció pública, la primera al municipi en règim de lloguer.

Mitjançant aquest conveni, l’IBAVI rep la cessió per part de l’Ajuntament d’una parcel·la a sòl urbà amb una superfície de 676,15 m², ubicada al carrer dels Molins, per destinar aquest sòl a la promoció i construcció d’habitatges protegits per adjudicar-los posteriorment en règim de lloguer. Es preveu la construcció de 12 habitatges de protecció.

Tal com s’ha acordat amb l’Ajuntament en el conveni, els habitatges d’aquesta nova promoció de l’IBAVI es destinaran preferentment al col·lectiu de joves menors de 35 anys que siguin residents al municipi de Sencelles amb més de 10 anys d’antiguitat en el padró. És la primera promoció de l'IBAVI al municipi de Sencelles després de més de 30 anys i aquesta serà la primera en règim de lloguer.

Una vegada signat el conveni, l’IBAVI encarregarà el projecte arquitectònic, després es tramitarà la llicència municipal d’obra, amb la qual es podrà passar a les següents fases de licitació i adjudicació de les obres. La previsió és que les obres es puguin iniciar durant el 2025.

La consellera Marta Vidal ha destacat la “bona col·laboració i l’aposta” del Govern i de l’Ajuntament de Sencelles per impulsar aquesta nova promoció d’habitatge públic en règim de lloguer, la primera en aquest municipi, així com “l’impuls per part del Govern amb la col·laboració dels ajuntaments per incrementar l’oferta d’habitatge a preus assequibles per als residents”, a través de l’IBAVI i de la resta de mesures i programes en marxa, com el Decret llei d’emergència, aprovat com a Llei pel Parlament, o el programa Construir per llogar, de cessió de sòl públic a la iniciativa privada per construir habitatges protegits o dotacionals.

Per la seva banda, el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha manifestat: “A Sencelles estam molt contents sobretot pels joves de Sencelles que tindran l'oportunitat de quedar-se al seu poble. Tot i que els processos són llargs, aquesta passa demostra que amb una bona col·laboració entre administracions, independentment dels seus colors polítics, es poden fer accions per a donar solució als grans reptes que se'ns presenten en l'actualitat".