20 maig 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

Fira B! presenta els integrants del jurat del Mercat Professional d’Arts Escèniques i Música de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Fira B! presenta els integrants del jurat del Mercat Professional d’Arts Escèniques i Música de les Illes Balears

Les programacions se celebraran en setmanes diferents: del 3 al 6 d'octubre i del 6 al 9 de novembre, respectivament

Un any més, FiraB!, el mercat professional de música i arts escèniques que va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de donar a conèixer les creacions dels artistes de les Illes Balears, ha anunciat les comissions que han format el jurat de valoració de les propostes artístiques presentades. FiraB! Arts Escèniques, que enguany ha rebut 428 propostes, tindrà lloc del 3 al 6 d'octubre. D'altra banda, el mercat professional de música, amb 669 propostes rebudes, se celebrarà del 6 al 9 de novembre.

Pel que fa a les arts escèniques, la comissió de valoració s'ha integrat amb programadors i gestors de reconegut prestigi i amb representació de totes les Illes Balears. Així, la comissió d'escèniques ha estat formada per Catalina Caldentey, membre d’ATAPIB- Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears, i directora dels espais escènics de Calvià (Mallorca); Carmen Cardona, directora de programació de l'Espai Cultural Can Ventosa d’Eivissa; Clara Matas Vidal, gestora i productora d’arts escèniques; Josep Marquès Oleo, director gerent del Teatre des Born de Ciutadella (Menorca); Maria Novell, tècnica de Cultura del Consell Insular Formentera; Xaquín López, director gerent de l’Auditori de Galícia i responsable de la comissió de Circ de La Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad Pública; i Carme Suárez, directora de l’Auditori d’Alcúdia (Mallorca) i vicepresidenta d’ATAPIB-Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears.

Per la seva banda, els membres de la comissió de valoració de música són Sophia Blume, A&R de Wise Music; Ana Espina, programadora de Fonart; Ruth Fisher, periodista de JazzFM, One Jazz i programadora del Festival Jazz de Cambridge; Naiara Lasa, programadora Sala Apolo; Lena Obara, supervisora musical de C Music; i Jordi Serrat, programador de l'Ajuntament d’Olot.

El proper mes de juny es donarà a conèixer la programació artística del mercat, i també s'obriran les inscripcions als experts del sector (programadors, distribuïdors, gestors i altres professionals dels àmbits de la comunicació i de la cultura en general), per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Balears, establir noves connexions entre els diferents col·lectius i provocar col·laboracions que vagin més enllà dels quatre dies que dura la trobada.