LOGO CAIB
15 febrer 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Fina Santiago visita el servei d’acompanyament a persones recluses i ex recluses amb diagnòstic de salut mental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Fina Santiago visita el servei d’acompanyament a persones recluses i ex recluses amb diagnòstic de salut mental

Es tracta d’un servei gestionat pel GREC i finançat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, acompanyada pel director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, ha visitat el servei d’acompanyament per a persones amb diagnòstic de salut mental que estan o han estat complint condemna al  Centre Penitenciari de Mallorca. Es tracta d’un servei que ofereix el Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC) que facilita la reinserció social, laboral i familiar d’aquestes persones durant el procés de sortida del centre penitenciari. Als tallers i activitats que s’han duit a terme el dematí, la consellera ha conegut alguns dels 65 usuaris d’aquest servei, que els ajuda en la seva reinserció a la comunitat.
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació va destinar l’any passat 185.021 euros a aquest programa que duu 10 anys en funcionament i, enguany, és un servei cofinançat pel Fons Social Europeu.
 
Segons els responsables del programa, una de cada quatre persones ingressades als centres penitenciaris presenten patologies psiquiàtriques. Incloent l’abús o dependència a drogues, una de cada dues persones ingressades a presó pateix qualque tipus de alteració en el seu estat mental. Aquest projecte preveu un acompanyament i seguiment intensiu a nivell individual i diferents tallers a nivell grupal, així com un treball familiar i una feina de mediació i d’acompanyament als recursos penitenciaris i comunitaris.

La cobertura del col.lectiu de persones amb diagnòstic de salut mental a través de la creació d'una xarxa pública integral d'atenció a les persones és una de les apostes de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació per aquesta legislatura.