LOGO CAIB
23 març 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Agenda de la presidenta per avui AAgenda de la Presidenta

Agenda de la presidenta per avui

Actes programats

1)09:00h

«OBRINT EL TRÀNSIT CIRCULAR»

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 9.00 h

Lloc: auditori del Centre Empresarial Son Espanyol del ParcBit (c. del ParcBit, 4, Palma)

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, assisteixen a la presentació de «Obrint el trànsit circular».

La presidenta Armengol iniciarà la jornada amb unes paraules i, després, assistirà a la primera part, amb el títol «Comença el trànsit!», que tindrà ponències del director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera, i de Jordi Pascual, del programa Cities & Regions de Circle Economy. Tot seguit es presentarà l’informe «Transitioning towards a circular tourism system in the Balearic Islands. Baseline assessment».

La segona part, amb el títol «Marcant les primeres passes!», consistirà en una taula rodona presentada per Antoni Riera i en la qual hi participaran el conseller Iago Negueruela; la vicepresidenta i directora de sostenibilitat del Grup Iberostar, Gloria Fluxà, i el biòleg, oceanògraf i ecologista, Xavier Pastor.

 

Hi haurà cobertura gràfica oficial.

2)11:00h

NOU CEIP INCA

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 11.00 h

Lloc: c. de Sencelles, s/n (cantonada c. de Joan d’Àustria, s/n, Inca)

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, assisteix a l’acte de col·locació de la primera pedra del nou CEIP d’Inca.

A l’acte també hi seran presents el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, entre altres autoritats.

Armengol, March i Moreno adreçaran unes paraules als assistents i l’arquitecte de l’IBISEC Guillem Quetglas farà una explicació del projecte del nou CEIP d’Inca.

Després de l’acte de col·locació de la primera pedra, s’atendrà els mitjans de comunicació.

 

Hi haurà cobertura gràfica oficial.

3)12:00h

OBSERVATORI RISCBAL

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 12.00 h

Lloc: Centre Bit d’Inca (c. dels Selleters, 25, Inca)

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, assistirà a l’acte inaugural de l’Observatori de Riscos Naturals i Emergències de les Illes Balears, RiscBal, que tindrà lloc al Centre Bit d’Inca. L’acompanyaran la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir. També hi seran presents el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, entre altres autoritats.

La presidenta Armengol, el rector de la UIB, el batle d’Inca i el director de RiscBal, Joan Estrany, pronunciaran unes paraules, i es projectarà l’audiovisual El coneixement científic i la gestió dels riscos naturals. Després, tindran lloc les conferències «Les Illes Balears i els riscos naturals en contextos de canvis socioambientals», a càrrec de Miquel Salamanca, geògraf i meteoròleg d’IB3 TV, i «Nuevos desarrollos tecnológicos y su aplicación en la gestión de las emergencias de la Comunitat Valenciana», a càrrec del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel Batalla.

En acabar les conferències, les autoritats faran un recorregut per les instal·lacions de RiscBal.

Hi haurà cobertura gràfica oficial.

4)17:30h

Convocatòria modificada

ANUL.LADA  PRESENTACIÓ NOU SON DURETA

Dia:  dijous, 23 de març

Hora: 17.30 h

Lloc: Castell de Bellver de Palma (carrer de Camilo José Cela, s/n, Palma)

 

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez, presidirà l’acte institucional de presentació del nou complex sociosanitari Son Dureta a entitats sociosanitàries, que tindrà lloc al Castell de Bellver de Palma. Hi seran presents també el batle de Palma, José Hila; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; diversos representants de col·legis professionals, d’associacions de pacients crònics, de residències de gent gran públiques i privades, d’organitzacions sindicals i d’associacions de veïns, així com altres autoritats i membres del Govern.

Durant l’acte, la consellera de Salut obrirà el torn d’intervencions i, a continuació, el batle de Palma pronunciarà unes paraules. A més, participaran dos representants del programa Pacient Actiu de les Illes Balears i els arquitectes encarregats del projecte del nou complex sociosanitari Son Dureta.

La presidenta Armengol oferirà unes paraules, que tancaran la presentació. 

 

Hi haurà cobertura gràfica oficial.

 

5)19:30h

EXPOSICIÓ DOLORES SAMPOL

Dia: dijous, 23 de març

Hora: 19.30 h

Lloc: Casal Solleric (Passeig del Born, 27, Palma)

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, assistirà aquest dijous a l'acte d'inauguració de l'exposició "DOLORES SAMPOL, PINTORA (1954-2020)", que tindrà lloc al Casal Solleric, a Palma.

En arribar, la presidenta serà rebuda pel tercer tinent de batle i regidor de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera; la directora general d'Arts Visuals, Aina Bauzà, i la comissària de la mostra, Bel Font, entre altres autoritats.

Durant l’acte intervindran amb uns breus parlaments Aina Bauzà; Bel Font; Antoni Noguera; Guillem Riutord, fill de l’artista mallorquina Dolores Sampol, i la presidenta Armengol.

Tot seguit les autoritats faran la visita a l'exposició ubicada a la planta noble.

 

Hi haurà cobertura fotogràfica oficial.