24 maig 2024 Conselleria de Salut

La Unitat de Pneumologia Pediàtrica de Son Espases, acreditada com a Unitat d’Alta Complexitat amb excel·lència NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Unitat de Pneumologia Pediàtrica de Son Espases, acreditada com a Unitat d’Alta Complexitat amb excel·lència

Aquesta acreditació l’atorga la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR)

La Unitat de Pneumologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat acreditada com a Unitat d’Alta Complexitat amb excel·lència per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR). Es tracta d’una acreditació que s’atorga en haver superat uns criteris de qualitat exigents: organitzatius, docents i de recerca.

A la Unitat de Pneumologia Pediàtrica de Son Espases hi fan feina cinc pediatres, quatre infermeres i dos auxiliars. Atenen pacients pediàtrics, en fan l’hospitalització a càrrec seu i el seguiment ambulatori en consultes externes. A més, responen interconsultes d’altres unitats del Servei de Pediatria de Son Espases i de la resta d’hospitals de les Illes Balears. Així mateix, a la Unitat de Pneumologia ofereixen suport a la informació prenatal i a la transició a unitats d’adults i fan proves de cribratge de fibrosi quística.

Durant l’any 2023, a Son Espases hi va haver 333 ingressos i 1.259 estades a càrrec de la Unitat de Pneumologia Pediàtrica. A més, varen fer 760 primeres consultes, 3.146 consultes successives i al voltant de 2.000 proves en gabinet (broncoscòpies, proves de funció pulmonar, estudis fibroendoscòpics, etc.). Juntament amb el Servei d’Hospitalització a Domicili, d’altra banda, varen atendre pacients des de casa seva i en varen fer el seguiment telefònic.

Els pediatres membres de la Unitat de Pneumologia Pediàtrica participen en diversos comitès interdisciplinaris de Son Espases, com ara el del Son, el d’Asma i Al·lèrgia, el d’Hipertensió Pulmonar i el de Fibrosi Quística. Participen en cursos d’actualització o de formació contínua per a especialistes en pneumologia infantil, pediatria, cirurgia pediàtrica, etc. A banda d’això, dos dels pediatres de l’equip són professors associats de la UIB i tots cinc són membres de diferents grups de recerca.

L’acreditació com a Unitat d’Alta Complexitat amb excel·lència atorgada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica suposa un salt de qualitat per a l’Hospital Universitari Son Espases.