LOGO CAIB
26 d’octubre 2023 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports convoca les proves de l’any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports convoca les proves de l’any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana

Com a novetat, s’oferiran tots els nivells tant al gener com al maig

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports ha publicat les dues convocatòries de proves, la del gener i la del maig, per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana previstes per a l’any 2024.

En aquesta ocasió, com a novetat, s’oferiran proves de tots els nivells en les dues convocatòries de l’any, responent a la demanda de diferents grups que reclamaven poder optar a tots els certificats tant al gener com al maig. Anteriorment, en la convocatòria de gener només es feien les proves dels nivells A2, B1, B2 i C1, mentre que en la convocatòria de maig als certificats anteriors s’hi afegien el superior (C2) i el de llenguatge administratiu (LA). D’aquesta manera, els ciutadans interessats a inscriure’s als certificats C2 o LA només podien fer-ho en la segona convocatòria, la de maig.

La primera convocatòria de l’any 2024, com és habitual, serà al mes de gener, i la matrícula es podrà fer del 7 al 20 de novembre. Les proves escrites, que constitueixen la primera part de les proves, començaran el 13 de gener i acabaran el dia 27 del mateix mes. La inscripció de la segona convocatòria serà del 3 al 16 d’abril i les proves escrites es faran entre el 25 de maig i el 8 de juny.

Com en les convocatòries anteriors, s’estableixen alguns casos de bonificació o exempció de la taxa de la prova: entre d’altres, estar en situació de desocupació, percebre una pensió pública o tenir un grau de discapacitat del 33 % o superior.

Més informació, aquí