11 juny 2024 Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua

El Port de la Colònia de Sant Jordi estrena benzinera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Port de la Colònia de Sant Jordi estrena benzinera

Aquesta setmana es posarà en marxa la nova instal·lació de subministrament de combustible a embarcacions, un projecte que ha tingut un cost de 479.431 euros

El Port de la Colònia de Sant Jordi comptarà des d'aquesta setmana amb una nova instal·lació de subministrament de combustible a embarcacions. PortsIB ha estat l'encarregat de redactar el plec de bases per a l'adjudicació per concurs de la concessió administrativa per a l'ocupació i explotació d'aquesta nova instal·lació. El projecte ha tingut un cost total de 479.431,39 euros.

Les obres de la nova benzinera han consistit en la construcció d'una instal·lació completament nova. El projecte ha inclòs la inertització de les antigues instal·lacions i dipòsits, així com la instal·lació d'un nou tanc de combustible de 50.000 litres, situat estratègicament fora del dic del port.

La nova benzinera, que es posarà en marxa aquesta setmana, compta amb un emmagatzematge de combustible triple, amb un compartiment de 10.000 litres de gasoil A, un compartiment de 20.000 litres de gasoil B i un compartiment de 20.000 litres de gasolina. També disposa de boques de càrrega antivessament, sistema de detecció de fugides i control de nivell i sistema de protecció anticorrosiu.

La instal·lació compta amb una xarxa de canonades que inclou una xarxa d'impulsió per a transportar el combustible des dels dipòsits fins als assortidors, una xarxa de ventilació per a comunicar els dipòsits amb l'atmosfera, una xarxa de càrrega i descàrrega que connecta les boques de càrrega amb els dipòsits enterrats, una xarxa de recuperació dels vapors generats durant la descàrrega del camió cisterna i vàlvules estratègicament situades per a evitar vessaments importants i facilitar el manteniment.

A més, s'ha eliminat el dipòsit i equip de sentines i fecals existent, reemplaçant-los amb dos nous dipòsits situats al costat del nou tanc de combustible, la qual cosa facilita la recollida per part del gestor autoritzat sense necessitat d'accés del camió per tot el dic. El nou punt d'aspiració de sentines i fecals compta amb una bomba adequada per a bombar els fluids fins als dipòsits recorrent tot el dic.

La concessió per a l'explotació de la nova benzinera ha estat adjudicada per un termini de 10 anys, assegurant un servei continu i d'alta qualitat per a les embarcacions en el port de la Colònia de Sant Jordi.