torna

Funcions

El Centre Balears Europa (CBE) és un consorci públic fundat l’any 1985 i que obrí les seves portes l’any 1986. Està format per institucions públiques i privades, amb la prèsència majoritària del Govern de les Illes Balears. El seu principal objectiu és impulsar l’esperit europeu i acostar les institucions de la Unió Europea a la ciutadania de les nostres Illes.

 

L’ activitat principal del CBE consisteix en el seguiment continu de les institucions de la UE i de les polítiques comunitàries que tenen interès per a les Illes Balears.

 

Treballa donant prioritat a les interconnexions amb altres xarxes d’informació, accedint a les bases de dades europees (Eur-Lex, CELEX, Cordis, SCAD, etc) i a les pàgines web de les institucions europees.

 

Entre les seves funcions hi ha les tasques de formació, informació, documentació, assessorament en polítiques comunitàries, assessorament i gestió de projectes europeus i de sensibilització, entre altres, sobre el procés d’integració i futur de la Unió Europea.

 


El Centre Balears Europa té la seu a Palma, a més de tres punts d’informació a Menorca, Eivissa i Formentera i a Brussel•les. Aquesta estructura facilita l’acostament de la ciutadania de les diferents illes.