torna

Detall de la notícia

Imatge 4322437

Educació lliura el projecte del nou centre de Campos a l'Ajuntament

\ El projecte continua així amb la seva tramitació, ara pendent  d’obtenir la corresponent llicència urbanística

\Es tracta d’un projecte molt demandat per la comunitat educativa del municipi i que suposarà una inversió de gairebé 4’9 milions d’euros

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca mitjançant l’IBISEC continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i acaba de lliurar el projecte bàsic del nou centre educatiu de Campos a l’Ajuntament del municipi, als efectes de la concessió de la llicència urbanística.

Es tracta d’un projecte molt esperat i demandat per la comunitat educativa del municipi amb una inversió aproximada de gairebé 4’9 milions d’euros.

Un escola nova per Campos

El nou centre, que comptarà amb 6 aules d’educació infantil i 12 per a educació primària s’estructura en tres plantes i suposarà una inversió aproximada de 4’9 milions d’euros.

Es tracta d’un projecte complex ja que el solar compta amb uns elements patrimonials que s’han de respectar, com una casa tradicional i un molí.

Cal fer menció que al seu redactat ha comptat amb les aportacions de la comunitat educativa que s’han incorporat al projecte i que varen propiciar una nova distribució, reubicant el gimnàs, de manera que tot el conjunt queda més integrat, afavorint la comunicació fluida entre els espais i ampliant les zones de patis i de lleure.

El centre es construirà amb els paràmetres de sostenibilitat ecoambiental que marca la normativa de l’IBISEC i a més, comptarà amb parets mòbils que permetin el reagrupament de les aules segons les necessitats pedagògiques del centre. El nou centre està pensat per acollir 450 alumnes i el projecte permet la possibilitat de futures ampliacions.

Amb aquest lliurament es compleixen amb els terminis plantejats per la Conselleria, ara a l’espera de la concessió de la llicència urbanística per part de l’Ajuntament de Campos per poder continuar amb la tramitació del projecte.

Aquesta obra és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023) per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.