torna

Detall de la notícia

Imatge 5593759

Martí March anuncia que dilluns 27 de febrer la Mesa Sectorial tractarà la darrera proposta d'Acord Marc de la Conselleria

El conseller ha destacat l’actitud positiva dels sindicats i la voluntat de tots d’intentar assolir un acord

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha anunciat que dilluns 27 de febrer la Conselleria presentarà als sindicats la darrera proposta d’Acord Marc. Aquestes declaracions s’han produït en acabar la reunió d’avui de la Mesa.

March ha fet una valoració positiva de l’actitud de tots els sindicats i ha anunciat que “hem decidit convocar una nova reunió dilluns a les 11 hores de manera que es pugui tractar la darrera proposta d’Acord que demà farem arribar als sindicats perque puguin decidir el que trobin”.

El conseller ha remarcat que “aquest és un acord obert, és a dir, que durant tota la legislatura es podran afegir coses noves, però que té un punt de partida potent: la creació de la carrera professional, la baixada de ràtios, la baixada d’hores de dedicació i molts altres aspectes, fins a més de 30 punts. Vull destacar que la proposta inicial de document va partir de la Conselleria i de les reunions bilaterals amb els sindicats. Hi ha hagut un procés de negociació i  de diàleg que ha generat confiança, que és el que es necessita per arribar a un acord. Per a nosaltres”, ha afegit, “avui és un dia positiu tot i que encara no s’ha tancat, però estam contents”. El conseller ha explicat que ara s’està treballant en un informe jurídic i un informe de viabilitat econòmic que s’ha de negociar a nivell de Govern i després s’ha de decidir quan es signa l’acord, en el cas que es signi.