torna

Detall de la notícia

Imatge 5540199

La Simfònica ofereix quatre funcions de l'espectacle familiar El secret del vent blau

L'Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà un nou concert familiar aquest dijous 26 de gener, a les 19.30 h, al Teatre Principal de Palma, amb l'espectacle El secret del vent blau, dirigit per Pablo Urbina, mentre que el conte i la narració són de Belén Otxotorena. Les entrades ja estan a la venda per un preu de 10 € (adults) i 5 € (infants fins als dotze anys) a les taquilles del teatre o a la web de la Simfònica.

En El secret del vent blau es narra un conte en el qual els instruments de vent fusta i els de vent metall s'han convertit en alguns dels ocells més bells del món: pistons i plomes de colors; filtres i becs d'allò més variat; tubs i ales per on l'aire s’esmuny sense parar. A més, la percussió tindrà molt a dir amb el Vent Blau com a protagonista. El malvat Mister Time i el seu exèrcit de segons i minuts han aconseguit capturar-lo i li han robat el seu secret. Davant això, la pregunta que planteja la proposta és: podran els ocells tornar a volar?

La Simfònica interpretarà La Storia de Jacob de Haan, Poema Sanférmico de Vicente Egea, Sendes de José Alberto Pina; Danzón núm. 2 d’Arturo Márquez, Danza Colorista de Rafael Mullor i Fanfarre for Korea de Jacob de Haan.

La Simfònica oferirà també tres funcions escolars d'aquesta obra: el 24 de gener a les 11 hores i el 25 de gener a les 10 i 11 hores al Teatre Principal de Palma. En total, una vintena de col·legis de Mallorca i un total de 1.100 escolars aproximadament gaudiran d'aquest espectacle.

L’obra s'emmarca dins del programa "Educa" de l'Orquestra Simfònica adreçat al públic estudiantil i familiar. Els objectius principals són apropar el contingut musical al públic infantil, impulsar l'educació musical entre la joventut per aprofundir en els coneixements musicals i facilitar l'assistència en primera persona a un concert per generar sinergies amb la societat.

Pablo Urbina (1988, Vitòria-Gasteiz) és un jove director d'orquestra espanyol, exalumne del Reial Conservatori de Londres, nominat el 2018 al Premi Nestlé & Salzburg per a joves directors i semifinalista del Concurs Internacional Mestre Solti 2017. Recentment, ha estat nomenat director principal de l'Orchestra Vitae de Londres. Urbina destaca pel seu compromís amb l'educació musical i els projectes d'inclusió social i ha estudiat a fons el futur de la música clàssica a través de l'educació a infants.

Belén Otxotorena és actriu, narradora i professora de Dramatització, realitza estudis musicals en el Conservatori Pablo Sarasate de Pamplona i d'Art Dramàtic a l'Escola Navarresa de Teatre. És coautora i escriptora de contes, guies didàctiques i guions musicals com Noè, Noemí i Noemilia, set animals i la seva família per a alumnat de tots els nivells educatius i de diversos relats musicals per a adults com a Nit d'Akelarre o La llegenda de Sarasate. Com a actriu, ha treballat amb diferents companyies teatrals en el camp de la interpretació, la dramatúrgia i la direcció.