torna

Detall de la notícia

La Comissió mixta de seguiment de les Rutes OSP avalua la possibilitat d'implantar una prova pilot a la ruta Menorca - Barcelona per estabilitzar preus

Avui ha tengut lloc la reunió de la Comissió Mixta de Seguiment de rutes OSP de les Illes Balears, on hi ha participat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí acompanyat del director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis i tècnics de la direcció general. Del Consell de Menorca, ha assistit la directora insular de promoció turística i fons europeus, Laura Ruiz. I per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana hi ha participat el director general d'aviació civil, David Benito, la subdirectora general de transport aeri, Verònica Elvira, el coordinador de política estratègica del transport aeri, Jonathan Méndez i el cap d'explotació de la subdirecció general de transport aeri Antonio Fernández.

A la reunió s'ha fet un seguiment de les diferents rutes OSP, on s'ha analitzat i fet propostes de millora sobre aquestes rutes.

Pel que fa a l'OSP Menorca-Madrid, el Govern ha demanat accelerar la tramitació del nou contracte. El conseller Josep Marí ha destacat: "és important que el contracte entri en vigor com més aviat millor; el nou contracte incorporarà millores consensuades amb les administracions implicades i la societat menorquina". Així doncs, en aquests moments s'està treballant amb diferents associacions com la CAEB, el Cercle Menorquí de Negocis, PIMENASHOMEetc; per poder configurar un nou contracte que doni resposta a les necessitats de la societat menorquina. Però per anar avançant el Govern ja ha fet avui una sèrie de propostes al Ministeri per incorporar en aquest nou contracte:
• Contemplar una freqüència amb sortida des de Menorca entre les 7 h i les 8 h del matí
• Contemplar una freqüència amb sortida des de Madrid entre les 20 h i les 21 h del vespre
• Incorporar una tercera freqüència en dates assenyalades: com les festes de Nadal, festes de pasqua i Sant Antoni
• Increment de seients i reducció de tarifes

Pel que fa a les rutes OSP interilles, el Govern ha demanat que es garanteixi que en els vols de més ocupació no hi hagi una reducció de capacitat dels avions. Aquest fet s'ha detectat en ocasions puntuals, però des del Govern s'ha insistit en el fet que es garanteixi el manteniment dels avions de com a mínim 100 places.

Finalment, també s'ha tractat la ruta entre Menorca i Barcelona; des de la Direcció General d'Aviació Civil s'han aportat dades que constaten una forta recuperació de l'operativa d'aquesta ruta. En aquests moments hi ha més connexions que mai, amb una nova companyia que ha entrat a operar entre Menorca i Barcelona, així com una reducció de preus. Per part del Govern s'ha posat damunt la taula l'increment de preus en dies puntuals d'aquesta ruta, per la seva part el director general d'aviació civil ha constatat aquest fet que també passa en altres rutes de l'Estat espanyol i ha assegurat que en aquests moments s'està analitzant en profunditat la possibilitat de posar en marxa una prova pilot per limitar els preus màxims. Aquesta proposta que neix del Govern de les Illes Balears és un sistema híbrid que conjuga una tarifa de màxima amb la possibilitat d'aplicar tarifes de referència. El conseller Josep Marí ha destacat que: "aquesta proposta seria estable per tot l'any per protegir als usuaris i evitar tarifes abusives en moments d'alta demanda".