torna

Detall de la notícia

Imatge 5512854

Les Illes Balears tanquen el 2022 amb 204 habitatges públics lliurats i 551 en construcció

Nota de premsa

La presidenta Francina Armengol posa la primera pedra d’una nova promoció intergeneracional de 18 habitatges públics a Esporles

És la primera promoció d’habitatge públic al municipi i constarà de 18 habitatges de dotació d’un dormitori

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, han posat avui la primera pedra de la primera promoció d’habitatge públic al municipi. Es tracta de 18 habitatges de dotació d’un dormitori (de 45 metres quadrats aproximadament), 2 dels quals adaptats, destinats a lloguer social, que es destinaran a cobrir necessitats transitòries d’habitatge.

Durant l’acte, la presidenta ha fet balanç de la construcció d’habitatge públic a les Illes Balears i ha recordat que es tancarà el 2022 amb 204 habitatges de protecció pública entregats a famílies illenques i 551 més en construcció. Francina Armengol ha destacat que aquesta promoció sigui dotacional, «fet que implica que les persones majors i joves tenguin espais comunitaris i que enllaça amb la forma que tenim d’entendre la societat, on uns cuiden dels altres».

La presidenta del Govern ha recordat que «el pressupost d’habitatge de l’any que ve augmenta un 70 % gràcies als fons europeus respecte del d’enguany» i ha afirmat que «la voluntat política és que cada vegada invertim més en habitatge perquè és una necessitat real de ciutadania i hem de seguir a aquest ritme de construcció durant la propera legislatura». Finalment, la presidenta del Govern ha agraït la col·laboració dels ajuntaments que, com el d’Esporles, cedeixen solars per construir-hi habitatge públic.

La nova promoció

El nou edifici tindrà 18 habitatges d’un dormitori, dels quals dos seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. L’edifici tindrà planta baixa i dues plantes i combinarà espais privats amb zones d’espais comunitaris. Els destinataris d’aquestes promocions són persones que tenen necessitats d’habitatge transitòries, en especial el col·lectiu de joves i gent gran.

La promoció s’alçarà en un solar cedit per l’Ajuntament d’Esporles i té un cost previst de 2.746.175 euros. Pel que fa al termini d’execució de les obres, és de 16 mesos.

El projecte, com tots els de l’IBAVI, inclou mesures mediambientals que permetran el nivell d’autosuficiència més gran possible. Amb l’objectiu de fer els habitatges el més sostenibles possible, disposen d’estratègies climàtiques passives, com ara la incorporació d’estances captadores a l’hivern i refrigeradores a l’estiu, per reduir la demanda energètica sense renunciar al confort. També s’ha prioritzat la utilització de productes de proximitat a l’hora de construir-los.

El Govern acabarà la legislatura havent incorporat al parc públic 1.276 habitatges, un 72 % més.