torna

Detall de la notícia

Imatge 5510265

L'IBAVI cedeix deu nous habitatges a Afers Socials per facilitar l'emancipació i el procés d'inserció social i laboral de joves

Nota de premsa

Aquests deu habitatges se sumen a altres sis de protecció pública que l'IBAVI ha anat cedint aquests darrers anys a la Conselleria d'Afers Socials

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge, i la Conselleria d'Afers Socials i Esports mantenen des de l'any 2020 un acord de col·laboració per facilitar habitatges de protecció pública, cedits per l'IBAVI, amb la finalitat de destinar-los a habitatges d'emancipació per als joves d'entre 18 i 25 anys provinents tant del sistema de proteccions com del sistema de justícia juvenil.

Fins avui, Afers Socials disposava de sis habitatges de protecció pública de l'IBAVI, ubicats a Mallorca i Menorca dins aquest acord. Aquesta setmana, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago han signat una addenda a l'acord de col·laboració entre totes dues institucions per incorporar deu nous habitatges: vuit a Mallorca i dos a Menorca.

La finalitat d'aquest acord és la de facilitar el procés cap a l'autonomia d'aquests joves i assegurar-los la protecció i ajuda necessària perquè puguin dur a terme un procés d'inserció correcte que els faciliti la integració social i laboral.

Els deu habitatges que s'incorporen ara a l'acord estan ubicats a les localitats d'Inca, Muro, Manacor, Palma, Es Mercadal i Ciutadella. La Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General de Planificació, Equipaments i Formació, aportarà la quantitat de 118.199,83 euros en concepte de contraprestació. El conveni té vigència fins al 14 de juliol de 2024.