torna

Detall de la notícia

Imatge 5315973

Oferta formativa dels ensenyaments per a persones adultes (curs 2022-2023)

En el document adjunt es pot consultar l’oferta formativa dels ensenyaments per a persones adultes per al curs 2022-2023, tant la que ofereixen els centres d’educació de persones adultes (CEPA) com els instituts d’educació secundària (IES).

IES

Durant aquest curs els ensenyaments d’educació secundària per a persones adultes (ESPA) que condueixen al títol de graduat en educació secundària obligatòria en la modalitat semipresencial s’imparteixen als centres següents:

Mallorca

IES Antoni Maura (Palma).

Eivissa

IES Santa Maria d’Eivissa.

Formentera

IES Marc Ferrer (Sant Francesc).

CEPA

Els centres d’educació de persones adultes (CEPA) ofereixen educació secundària per a persones adultes (ESPA), ensenyaments inicials, preparació de proves lliures d’ESO i preparació de proves d’accés a estudis superiors (a cicles formatius de grau mitjà, a grau superior i accés a UIB per a majors de 25 anys). També s’hi pot trobar oferta formativa d’idiomes (preparacions per a les proves de català, castellà per a estrangers, anglès, alemany, francès i italià) i cursos d’informàtica, entre d’altres.

Per altra banda, també es dona continuïtat al pla de col·laboració EOI-CEPA per tal d’obtenir certificacions oficials de l’EOI corresponents al nivell bàsic A1 i bàsic A2 d’anglès al CEPA S’Arenal, CEPA Sa Pobla, CEPA Sud, Aula d’Alaior del CEPA Joan Mir i Mir i Aula de Sant Jordi del CEPA Sant Antoni.

A més, alguns CEPA de les Illes Balears duen a terme les proves de competències clau de matemàtiques, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (anglès) amb l’objectiu de facilitar l’accés als certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3. També alguns CEPA ofereixen la possibilitat de cursar cicles formatius de grau mitjà i de grau superior. 

Xarxa CEPA

A l’actualitat les Illes Balears compten amb un total de 18 CEPA: 14 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. Cal destacar que, per descentralitzar l’oferta d’adults, s’han anat habilitant fins a 40 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEPA de cada zona gràcies a la col·laboració de molts ajuntaments.

Mallorca 

CEPA Alcúdia, CEPA Amanecer (Palma), CEPA Artà, CEPA Calvià, CEPA Camp Rodó (Palma), CEPA Es Raiguer (Binissalem), CEPA Francesc de Borja Moll (Inca), CEPA La Balanguera (Palma), CEPA Llevant (Manacor), CEPA Mancomunitat del Pla (Vilafranca de Bonany), CEPA Sa Pobla, CEPA S’Arenal, CEPA Son Canals (Palma) i CEPA Sud (Campos).

Menorca

CEPA Ciutadella i CEPA Joan Mir i Mir (Maó).

Eivissa

CEPA Pitiüses (Eivissa) i CEPA Sant Antoni (Sant Antoni de Portmany).