torna

Detall de la notícia

Imatge 5292759

El Port de Fornells recupera un espai públic de 1.500 m2 amb les obres executades fins ara per PortsIB

Ports Illes Balears ha donat per finalitzades aquest divendres les obres previstes dins la primera part de la fase 2 del projecte de reforma del Port de Fornells, en el qual el Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, inverteix més de 9 milions d’euros.

En aquesta segona fase, que es reprendrà una vegada hagi finalitzat la temporada turística, s’ha treballat intensament en la millora del sanejament municipal i en l’obertura d’un nou espai públic: una plaça de 1.500 metres quadrats, que tant residents com visitants ja podran gaudir aquest estiu. S'ha recuperat així un espai públic que abans estava ocupat per aparcaments i altres instal·lacions, amb el que suposa de millora d’accessibilitat a la zona. 

També s’han deixat acondicionats altres espais com són les grades, a un costat de la plaça, que serveixen de platgeta, amb un paviment provisional que permetrà utilizar aquesta área com a zona per nedar. La benzinera també està instal·lada i la setmana que ve es realitzaran les proves d’ús amb combustible. La rampa de varada pública també està acondicionada provisionalment i permetrà l'ús públic. Amb això es finalitzen les obres previstes fins la temporada d'estiu. La represa de les obres es consensuarà amb l'Ajuntament des Mercadal i els comerciants i restauradors de la zona, amb l’objectiu d’allargar al màxim la temporada turística.

Aquests dies, només queden pendents algunes tasques relacionades amb el nou edifici del Port, que no afecten a la zona d’ús públic, com és pintar les façanes i treballs d’interior.

Ja cap a la tardor, Ports IB finalitzarà les tasques d’urbanització i durà a terme una part important de les tasques marítimes incloses en el projecte de reforma del Port de Fornells com és la reparació de cantils, el dic d’entrada i la col·locació dels pantalans, entre d’altres.