torna

Detall de la notícia

Imatge 5226449

La presidenta del Govern presideix la reunió de la Fundació Impulsa i fa balanç de la recuperació econòmica que viuen les Illes

Armengol: “Les Balears anam cap a un escenari millor que el d’abans de la pandèmia”

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presidit avui una reunió del patronat de la Fundació Impulsa en què, entre altres qüestions, s’ha aprovat la incorporació al patronat de tres empreses més: Quesería Menorquina, Hotelbeds i Baleària.

Durant la trobada, el patronat ha pogut fer balanç de la feina feta enguany i també de la situació de l’economia a les Illes Balears, en clar procés de recuperació. En aquest sentit, la presidenta ha dit que “les Balears hem donat exemple com a societat”, per afegir que “ens estam recuperant de la ferida de la pandèmia i anam cap a un escenari millor que el de l’any 2019”. Armengol ha destacat que l’economia de les Illes és en un punt d’inflexió en el camí d’una recuperació “molt sòlida”. La presidenta ha recolzat aquesta afirmació en dades com les que demostren que el passat mes d’abril un de cada quatre llocs de feina creats a l’Estat va ser a les Balears i que el 80% d’aquests contractes varen ser indefinits. 

Així mateix, Armengol ha recordat que aquestes xifres també són resultat de la feina feta pel Govern en els darrers prop de set anys «en un model que se sosté en lleis capdavanteres, com la de residus i canvi climàtic»; en altres normatives com la d’Educació i la de ciència, «que segellen un compromís amb la formació i el talent»; en l’impuls de la inversió en educació i en les polítiques socials, i també es trasllada en altres iniciatives com la nova Llei del turisme, que actualment està en tramitació al Parlament.

L’aposta per la circularitat, present en la Llei, també ha estat un dels temes tractats en la reunió. «Són pocs els qui avui posen en dubte que el futur passa per la millora del model i la protecció del territori», ha dit la presidenta.

La primera reunió ordinària de l’any del patronat de la Fundació Impulsa també ha servit per aprovar els comptes anuals de l’exercici de 2021 i per presentar línies d’acció per definir el trànsit cap a un sistema turístic circular. D’altra banda, s’ha enllestit la renovació del memoràndum d’enteniment amb l’Organització Mundial del Turisme per al trienni 2022-2024. La trobada s’ha duit a terme al celler José Luís Ferrer, de Binissalem.