torna

Detall de la notícia

Imatge 5225112

Les Pitiüses tindran enguany 49 nous policies locals als carrers procedents de les dues primeres promocions formades a Eivissa

Les illes d’Eivissa i Formentera tindran a finals d’enguany 49 nous policies locals als carrers dels seus municipis, una vegada hagin superat el curs bàsic de capacitació per a policies locals. Aquests agents provenen de les promocions 42 i 43, les primeres que s’hauran format a l’illa d’Eivissa, gràcies al fet que l’Escola Balear d’Administració Pública ha començat a impartir aquesta formació de manera descentralitzada. Del total de futurs nous policies, 32 són funcionaris amb plaça a l’illa d’Eivissa, 3 tenen plaça a Formentera i els 14 restants són interins.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han visitat avui els aspirants de la 43a promoció, que fan el curs a la seu de l’EBAP d’Eivissa. Es tracta de 19 futurs agents, dels quals 5 són funcionaris de carrera i 14 són interins. Aquest curs, de més de 800 hores de durada, és imprescindible per accedir a la categoria de policia local.

Durant l’acte, Armengol ha alabat la “vocació de servei públic” dels aspirants a policies locals d’aquesta 43a promoció i els ha desitjat una bona formació per sortir als carrers per “ajudar les persones”. La presidenta ha afegit que la tasca de policia “és això i molt més: és esforç, és coratge, empatia i perseverança”. Així mateix, ha recordat que abans d’acabar l’any les Illes Balears tendran 177 nous agents de policia local.

Pel que fa als aspirants de la 42a edició extraordinària, són 30 aspirants que començaren el curs a finals de l’any passat i estan en procés de finalitzar-lo. De fet, avui mateix han començat les pràctiques de tir, que es duen a terme a Mallorca. Aquests 30 futurs agents es graduaran a finals de maig i, per tant, aquest estiu ja estaran operatius.

Aquest curs descentralitzat és fruit del conveni que es va signar amb tots els ajuntaments d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera, amb el compromís que tengui continuïtat.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino; el director general d’Emergències, Jaume Barceló, i la gerent de l’EBAP, Mamen Iglesias. També hi han estat presents diferents batles i regidors d’Eivissa i la presidenta del Consell Insular de Formentera.