torna

Detall de la notícia

Imatge 5206625

SFM incrementa freqüències a totes les línies aquest divendres, amb 42 enllaços més diaris entre Palma i Inca

Aquest divendres dia 29 d’abril torna a ser un dia important per als usuaris dels Serveis Ferroviaris de Mallorca. El Govern, a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, continua amb la seva aposta pel transport públic i entra en funcionament l’augment de freqüències en el tren anunciades per facilitar a la ciutadania l’ús del transport públic davant l’encariment dels combustibles.

Els usuaris tindran un tren cada 40 minuts en les línies Palma-Manacor i Palma-Sa Pobla, en les franges horàries de major demanda, quan en aquests moments tenen una freqüència d’una hora. Mentre que entre Inca-Marratxí-Palma hi haurà un tren cada 10 minuts en tots dos sentits, també en les hores punta, millorant la freqüència actual que és de 20 minuts.

Això vol dir que s’implementen 8 serveis més diaris en la línia T3 Palma-Manacor passant de 35 a 43, un 22,85% més.

També s'implementen 8 serveis més diaris en la línia T2 Palma-Sa Pobla passant de 34 a 42, un 23,52% més.

I el trajecte Palma-Inca en tots dos sentits tindrà ara 42 enllaços més diaris, passant de 103 a 145, un 40,77% més.

Per poder dur a terme aquesta ambiciosa ampliació de freqüències, tots els serveis efectuaran a partir d’ara aturades en totes les estacions entre Palma i Marratxí en tots dos sentits. Amb tot, es mantindran 10 serveis semidirectes en la línia Palma-Sa Pobla en tots dos sentits, 5 per sentit.

Línia T3 (Palma-Manacor) i línia T2 (Palma-Sa Pobla)

Hi haurà trens amb freqüències cada 40 minuts, en tots dos sentits:

-Entre Palma i Sa Pobla, en les franges horàries compreses entre les 5.50 i les 11.31 al matí i les 13.30 i les 17.51 al migdia i primeres hores de la tarda.

-Entre Palma i Manacor, en les franges horàries compreses entre les 6.10 i les 11.39 al matí i les 13.50 i les 18.29 al migdia i primeres hores de la tarda.

Trajecte Palma-Marratxí-Inca

Quant al corredor Palma-Marratxí-Inca, en tots dos sentits, hi haurà un tren cada deu minuts entre les 6.10 i les 9.48 al matí i les 13.10 i les 18.08 al migdia i primeres hores de la tarda.

Amb aquest augment de freqüències es posen totes les bases per atreure més viatgers al transport públic ferroviari. L'objectiu és facilitar l'accés del ciutadà al transport amb tren, que ara serà més àgil i útil que mai. Es tracta que l'usuari ho tingui cada vegada més fàcil per triar una alternativa al vehicle privat, més encara dins el difícil context actual.

Millores a la xarxa ferroviària

Per desenvolupar el nou servei, es posaran en circulació els trens de la sèrie 9100, els coneguts com a Tren-Tram. Per a això, s'ha completat la posada a punt de totes les unitats disponibles d'aquests trens en els tallers de SFM, que ja es venia duent a terme des de fa uns mesos.

En aquest sentit, ha estat fonamental tenir ja executada al 100% la construcció de les noves andanes de pis baix en les estacions de Sa Pobla, Llubí i Muro, el que permet la parada de les unitats 9100 en aquestes estacions, abans de la qual cosa no era possible.

Així mateix la substitució de la via en el trajecte entre Sa Pobla i Inca, està també executada al 100%, la qual cosa permet la posada en marxa d'aquest material mòbil amb plena garantia de confort i seguretat.

Més horaris i recorreguts en el bus

El passat 8 d’abril el bus interurbà va incrementar les seves freqüències i va iniciar el servei de moltes línies d’estiu. Aquest divendres dia 29,  continua implementant millores amb l’entrada en vigor de nous horaris i recorreguts.

Els nuclis de Sa Ràpita i s’Estanyol tornen a tenir una connexió directa amb Llucmajor i Palma amb la conversió de l’actual línia 518 Sa Ràpita – Campos a la 508 Campos – Sa Ràpita – Palma. La línia comença a Campos després de passar per Sa Ràpita, Son Bieló i S’Estanyol i té parades al nucli de Llucmajor i al Polígon de Son Noguera. El servei entre el poble de Llucmajor i Palma es veurà encara més reforçat amb expedicions addicionals de la línia 501 i tindrà una freqüència de cada 30 minuts en ambdós sentits.

Nova línia Aerotib

El mateix dia 29, comença de nou la línia d’Aerotib A51 que uneix l’aeroport amb s’Arenal, el Polígon de Son Noguera, Llucmajor i Campos, on té coordinació horària amb altres línies que connecten les zones costaneres de Santanyí i Ses Salines.

S’activen altres línies d’estiu com la 334 Alcúdia – Formentor  i la 521 Cala d’Or – Cala Mondragó. A més es reforcen línies que ofereixen servei a zones turístiques com la 427 Cala Romàntica – Portocristo que allarga el seu recorregut fins a Cales de Mallorca i la 416 que augmenta el servei entre Cala Murada/Cales de Mallorca i Manacor.