torna

Detall de la notícia

Imatge 5192155

L'IEB participa en la Fira del Llibre de Londres amb il·lustradors balears

Les Illes Balears participen a la Fira del Llibre de Londres, la London Book Fair (del 5 al 7 d'abril), gràcies a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). Els objectius de l'assistència son ajudar el sector editorial i la seva presència al programa professional i a les activitats del programa cultural. 

L'autora i il·lustradora mallorquina d'èxit internacional, Aina Bestard, creadora del fenomen editorial What’s Hidden Series, empeny a cada nova proposta els límits de la il·lustració tradicional, com exemplifica el seu darrer llibre publicat en anglès per Thames and Hudson, Paisatges perduts de la terra (Zahorí de Ideas). Juntament amb la Vassiliki Tzomaka, dissenyadora i il·lustradora especialitzada en capturar paratges insòlits, companya de l’Aina de casa editorial al Regne Unit, parlaran demà del seu procés creatiu, de les seves influències, del seus estils personals i la manera en què aconsegueixen fer atractiva la no-ficció il·lustrada per a
joves lectors. La sessió serà moderada per Daniel Hahn. 

Bestard i la també balear Violeta Lópiz participen en una exposició de sis il·lustradors amb Cristina Losantos, Joan Negrescolor, Miguel Pang i Júlia Sardà. A més, l'il·lustrador mallorquí Toni Galmés està mostrant la seva feina a editors internacionals.

La participació balear es completa amb una presentació de la traducció a l'anglès de l'antologia de poemes d'Àngel Terron "The Poetry of Science" a la John Keats House de Londres (dijous 26 de maig). D'altra banda, Laia Martínez (Jansky) participarà, amb altres poetes en llengua catalana i anglesa, en un acte de poesia performativa que tindrà lloc a l'espai Iklectik de Londres (diumenge 10 d'abril).

Tots dos actes formen part del programa cultural de l'Spotlight.