vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 5182028

Pesca finalitza la instal·lació de les caixes verdes a les embarcacions d'arts menors de Menorca

La direcció general de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha finalitzat la instal·lació de les caixes verdes a les embarcacions d’arts menors dels ports de Ciutadella, Ferreries i Maó, a Menorca. La instal·lació d’aquests dispositius de seguiment es va iniciar el mes març per part de Satlink, l’adjudicatària del concurs.

Es tracta d’un dispositiu de seguiment que aporta dades que permeten conèixer l’esforç pesquer de les embarcacions i garantir així l’explotació racional dels recursos. Aporten dades com la identificació del vaixell, la posició geogràfica, el rumb, la velocitat i la data i hora de la posició geogràfica. Aquests dispositius inclouen una placa solar per evitar problemes de connexió. La caixa verda permet conèixer la rendibilitat dels caladors, també en les zones protegides, així com el control de l’esforç i els horaris de la flota. La informació que aporten és una eina fonamental per al desenvolupament i l’execució de les polítiques de conservació de recursos i ordenació del sector pesquer. Les caixes verdes no tenen cap cost per als pescadors.

Les de Menorca han estat la primera tongada de caixes verdes que s’instal·len aquest 2022, ja que està previst que se’n posin altres 50 a l’illa de Mallorca. Pesca va instal·lar les primeres 100 caixes verdes el 2021: 77 a les embarcacions d’arts menors del cens d’Eivissa i Formentera i 23 a la Colònia de Sant Jordi, a Mallorca.

Les caixes verdes estan ja en funcionament a comunitats com Andalusia i Múrcia.