torna

Detall de la notícia

Imatge 5168629

El Govern ha reunit aquest divendres el Fòrum Balear del Voluntariat (FBV)

La Llei autonòmica del Voluntariat, el cens d’entitats, la col·laboració amb Universitat i la PLAVIB, i la importància de la societat civil organitzada en una societat moderna, en el centre de la novena trobada del Fòrum Balear del Voluntariat (FBV)

La Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat ha reunit aquest divendres, en una trobada semipresencial celebrada en la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, en el Fòrum Balear del Voluntariat, l’òrgan consultiu de coordinació i foment de la participació de la ciutadania en les organitzacions de voluntariat.

Ha inaugurat la sessió el vicepresident Juan Pedro Yllanes qui, en nom del Govern, ha volgut agrair a totes les entitats i a tots els voluntaris i voluntàries de les Illes Balears la solidaritat i el compromís demostrats, així com les iniciatives desplegades en les Illes.

«Tenir un teixit associatiu arrelat, divers i solidari és un símptoma del bon estat de la nostra societat civil, element imprescindible de qualsevol societat democràtica madura. Vivim una època de canvis cada cop més ràpids, un temps que genera incertesa, especialment als més vulnerables i desfavorits de la societat. En aquests moments tant durs, les entitats de voluntariat heu estat aquí, donant suport a tots aquests col·lectius que ho requereixen», ha dit Yllanes.

El vicepresident també s’ha ratificat en la responsabilitat que, assegura, té l’administració a l’hora de secundar i facilitar els programes i iniciatives de voluntariat que posa en marxa la societat civil organitzada, de fer-ho de diferents maneres i a través de diferents mesures, adaptant-se a les necessitats i circumstàncies que té la societat a cada moment.

Una d’aquestes mesures, impulsada des del Govern, és la implementació de la Llei autonòmica del Voluntariat, aprovada al març de 2019. També el Cens d’entitats, previst en la pròpia Llei per facilitar la seva participació i la seva relació amb les administracions, o l’adaptació de la composició i el funcionament del Fòrum que ara inclou també les entitats del tercer sector de Menorca, a l’Ajuntament de Palma i a la Conselleria d’Educació, que ja són membres de ple dret.

Aquestes i altres qüestions han estat els temes centrals de la reunió, com la col·laboració amb la Universitat, tant pel seu suport pel que fa a les assegurances de les entitats com, especialment, pel que fa a la convocatòria dels premis del voluntariat; i amb la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), que té la vicepresidència d’aquest Fòrum. En la reunió esmentada, a més de treballar per una millor coordinació i foment de la participació de la ciutadania en les organitzacions de voluntariat, s’ha volgut posar en valor l’important paper de la societat civil organitzada en una societat moderna i democràtica com la de les Illes Balears.