torna

Detall de la notícia

Imatge 5038286

La Conselleria d'Afers Socials finançarà i construirà la primera residència per a persones majors dependents d'Andratx

La presidenta Francina Armengol ha assistit a la signatura del protocol entre  la consellera Fina Santiago i el batle Antoni Mir que permetrà una inversió de 5,5 milions en el nou equipament públic

La residència comptarà amb 60 places i es construirà a un solar cedit pel consistori andritxol

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle d’Andratx, Antoni Mir, han signat avui dematí el protocol que dona llum verd a la construcció de la primera residència per a persones majors en situació de dependència al municipi d’Andratx. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la signatura d’aquest protocol que suposa una inversió del voltant dels 5,5 milions d’euros, que serà assumida íntegrament pel Govern balear a través de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

La construcció de la residència pública anirà a càrrec de fons propis de la Conselleria d’Afers Socials i Esports a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears. En un principi estava previst que l’Ajuntament avancés els doblers però finalment es farà amb partides pròpies de la Conselleria. Una vegada la residència estigui acabada i autoritzada, la Conselleria finançarà les places concertades al nou equipament per atendre a les persones en situació de dependència.

La residència disposarà de 60 places i tindrà una superfície prevista de 2.700 m2. Es construirà a una parcel•la de 3.216m2 del carrer Son Lluís número 7 cedida per l'Ajuntament d'Andratx.

Aquestes 60 places passaran a formar part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència de les Illes Balears.
La construcció de la residència d’Andratx s’afegeix als equipaments que des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports s’impulsen per atendre les persones majors en situació de dependència.