torna

Detall de la notícia

Imatge 5035965

El Govern transferirà gairebé 300.000 euros per al Centre Oceanogràfic de Balears

\ L’organisme disposarà de més espais al Complex R+D+I gràcies al Govern de les Illes Balears

\ La quantitat servirà per dotar d’equipament científic els nous espais del Centre


El Consell de Govern ha autoritzat un ajut de gairebé 300.000 euros per al Centre Oceanogràfic de Balears (COB), que ha de servir per donar suport a l’adquisició d’equipament científic i tecnològic per desenvolupar i aplicar els coneixements i les tecnologies al Complex Balear de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació (Complex R+D+I).

La quantitat prové del Programa Operatiu dels Fons FEDER i permetrà adquirir elements de mobiliari i equipament científic imprescindibles per posar en funcionament els laboratoris que hi han estat assignats.

L’IEO-CSIC es troba en una situació de disponibilitat molt limitada d’espai en les seves instal·lacions i els és necessari augmentar els seus equipaments, edificis i infraestructures, per tal que s’ajustin i siguin suficients per desenvolupar tot el seu potencial de recerca.

Així, el Govern cedirà espais al Complex Balear de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, ubicat al ParcBIT, la qual cosa permetrà una solució a les necessitats actuals del Centre Oceanogràfic de Balears a conseqüència de l’augment i la millora de la plantilla i de les seves activitats.

El COB és un dels primers laboratoris de recerca marina de la Mediterrània i és una de les poques institucions de recerca centenàries a les Illes Balears, de manera que és el centre costaner de l’IEO amb la taxa més elevada de captació de fons per a la recerca.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura hi transferirà una partida pluriennal de 299.398 euros, repartida entre 2021 i 2022.