torna

Detall de la notícia

Imatge 5035962

El Govern aprova un ajut de més d'un milió d'euros per a equipaments de recerca

\ La UIB rebrà una transferència per finançar equipament tecnològic i científic per als instituts de recerca

\ El Govern ha assignat espais per a la recerca a la Universitat de les Illes Balears al Complex R+D+I


El Consell de Govern ha autoritzat un ajut de més d’un milió d’euros a favor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per finançar l’equipament científic i tecnològic d’espais del Complex Balear de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació (Complex R+D+I).

Serà la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura qui atorgui una subvenció directa a la UIB per dur a terme el finançament necessari per tal de proveir del mobiliari i de l’equipament imprescindibles el Complex R+D+I. El disseny d’aquesta subvenció es troba emmarcat dins el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació 2018-2022.

La quantitat, d’1.011.297 euros repartits entre 2021 i 2022, prové del Programa Operatiu dels Fons FEDER i permetrà adquirir elements de mobiliari i equipament científic imprescindibles per posar en funcionament els laboratoris que hi han estat assignats.

La Universitat de les Illes Balears és el principal organisme executor d’activitats d’R+D de les Illes Balears i disposa de tres instituts mixts de recerca: IMEDEA, IFISC i INAGEA, i de quatre instituts propis: IAC3, IUNICS, IRIE i IEHM.

La UIB es troba en una situació de disponibilitat molt limitada d’espais en les seves instal·lacions i els és necessari augmentar els seus equipaments, edificis i infraestructures, per tal que s’ajustin i siguin suficients per desenvolupar tot el seu potencial de recerca. Així, el Govern cedirà espais al Complex R+D+I, ubicat al ParcBIT, la qual cosa permetrà una solució a les necessitats actuals.