torna

Detall de la notícia

Imatge 4989603

Més de 5.000 persones participen a la 6a edició de Fira B!

255 músics i professionals de les arts escèniques de les Illes s’han promocionat al mercat professional de música i arts escèniques de les Balears / Les jornades professionals es perllonguen durant 2022 gràcies a Fira B! Labs

Més de 5.000 persones han participat a la 6a edició del mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears Fira B!, celebrada a Palma entre l’11 i el 14 de novembre, amb l’objectiu donar a conèixer i promocionar les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Balears.

En total, a Fira B! 2021 hi han participat 255 artistes, 168 músics i 87 professionals de les arts escèniques, que hi han presentat els seus espectacles o concerts. 4.269 persones hi han assistit com a públic presencial, i prop de 500 persones han seguit els espectacles en línia oberts exclusivament als professionals.

Fira B! 2021 ha acollit un total de 36 concerts i 18 actuacions escèniques a espais i escenaris emblemàtics de Palma com el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal i Es Baluard. Entre els espectacles que més èxit de convocatòria han tengut destaquen: “Nua (radiografia d’un trastorn)”, d’Ann Perelló; “P-Acte Idiota”, d’Hermanas Picohueso; i el concert d’Alanaire amb AGOST, Salvatge Cor i The Prussians. Tots ells han aconseguit penjar el cartell de sold out amb els seus espectacles.

Entre els concerts celebrats destaquen: Jansky, Voodoo Children, Ensemble Illes Sonores (OSIB), Pere Bujosa Trio, Muriel Grossmann Quartet, The Prussians, Anna Ferrer, Guiem Soldevila, Highlands Project, Gipó, Maria Jaume, Jack in Water, Ombra, Omar Alcaide i The Trikinis, entre d’altres. I a les arts escèniques: “P-Acte idiota”, “Aquell carrer”, “Nua (Radiofrafia d’un trastorn)”, “Anar a Saturn i tornar”, “Partycitypate”, “Poi”, “Hacemos como que bailamos”...

També destaquen els showcases en línia celebrats en el marc de Fira B! 2021 amb col·laboració amb entitats internacionals com: The Magnettes (Suècia, en col·laboració amb Future Echoes), Krekhaus (Bulgària, en col·laboració amb Sofia International Music Conference), Bandicoot (Gal·les, en col·laboració amb FOCUS Wales), Tele-Port (Luxemburg,en col·laboració amb Kultur LX), Hamish Hawk (Escòcia, en col·laboració amb Wide Days), Ricardo Izquierdo (França, en col·laboració amb MiRR Collective de Musiques Créatives), Ahi (Canadà, en col·laboració amb Indie Week), Tallies (Canadà, en col·laboració amb Indie Week), Kachra Khan Manganiyar (Índia, en col·laboració amb Bayan Tree).

Podeu veure algunes de les millors imatges de Fira B! en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=lTscXxXpuEE

El pressupost de despeses de Fira B! ha estat de 167.195 € sense impostos i de 211.639 € amb impostos.

S’han destinat 90.025 € a la contractació de serveis de Producció, Jornades Professionals, Comunicació i streaming.

Per al lloguer d’espais: 11.150 € per al lloguer de Es Baluard; 5.321€ per al lloguer del Teatre Principal; i 3.630€ per al lloguer de Son Amar. El col·laborador principal de Fira B!, Ajuntament de Palma-Palma Cultura, ha cedit gratuïtament tots els teatres municipals.

S’han destinat 53.741 € a caixets de músics i professionals de les arts escèniques. També 22.353€ destinats a cobrir les despeses d’aquets artistes.

S’han destinat 17.132€ a cobrir necessitats de desplaçament i estada dels programadors i professionals exteriors. Aquest és un pressupost essencials per fomentar la contractació.

Finalment, s’han invertit 4.800€ en la millora de la plataforma digital.

Fira B! Labs continua

500 professionals de les arts escèniques i la música han participat, enguany, a les Jornades Professionals-Fira B! Pro, que continuaran durant el primer trimestre de 2021 gràcies a Fira B! Labs. De fet, en el marc de Fira B! ja ha tengut lloc una primera acció de Fira B! Labs: la masterclass del guitarrista israelià Yoav Eshed al conservatori, que va tenir molt bona acollida.

“La posada en marxa de Fira B! Labs respon a què hem detectat la importància de crear noves accions que ens permetin allargar i organitzar, més enllà dels dies de celebració de Fira B!, jornades professionals presencials”, explica el director gerent de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra. Així, al llarg del primer trimestre de 2022, hi ha previstes trobades especialitzades i formació contínua en col·laboració amb altres agents, com ara l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears, l'Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears, l'Institut Ramon Llull, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears o l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entre d'altres.

Fira B! Labs també inclourà una plataforma de continguts culturals que en aquets moments s’està negociant amb IB3.

L’objectiu comunicatiu de visibilització de Fira B! s’ha assolit amb més de 300 entrades en premsa, entorn digital, presencia a IB3 Televisió, IB3 Ràdio, presencia a TVE Balears, TV3 telenotícies vespre i Catalunya Ràdio, entre d’altres.

Podeu veure com han anat aquestes Jornades Professionals en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=DTLGX9pKdIU

Els organitzadors de Fira B! són l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i Consell de Mallorca, Teatre Principal, Cofae, Es Baluard Museu, Institut Ramon Llull, FiraTàrrega, Mercat de Música Viva de Vich, Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, European Music Exporters Exchange, Trovam, Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura, Ircam Centre Pompidou, Indie Week, Focus Wales, Future Echoes, Arts Coumcil Luxemburg, CulturaBuzz Israel, Windmillls Jazz Festival i MiRRCollectif de Musiques Creatives.