torna

Detall de la notícia

Imatge 4989414

Pacte verd i canvi climàtic centren la Comissió ENVE del Comitè Europeu de les Regions (CdR)

El director general de Relacions Exteriors ha  participat presencialment a la reunió de la Comissió de Medi Ambient, Canvi climàtic i Energia (ENVE) del Comitè Europeu de les Regions (CdR) celebrada a Brussel·les els dies 23 i 24 de novembre 2021.

A la primera sessió, les autoritats locals i regionals han encetat un debat sobre la Necessitat d’accelerar la iniciativa de la UE sobre pol·linitzadors i Frida Nilsson, com a ponent, ha presentat un dictamen per a la seva aprovació a la sessió plenària de gener 2022.

Per altra banda, s’han iniciat debats sobre la Igualtat de gènere i canvi climàtic,  amb la participació d’ Úrsula Bauer, del departament de Integració de la Perspectiva de gènere de Viena i sobre Fer que el RCDE i el MAFC funcioni per a les ciutats i regions de la UE amb la intervenció de Ruben Vermeeren de la Unitat de subastes i elaboració de polítiques del regim de comerç de drets d’emissió de la DG Clima.

Finalment s’han intercanviat punts de vista sobre la modificació de la Directiva d’eficiència energètica per complir amb els objectius climàtics del 2030.

La segona sessió, de dia 24 de novembre, s’ha iniciat amb un intercanvi de punts de vista sobre les modificacions de la Directiva sobre fons d’energia renovables i sobre el dictamen Cap a una aplicació socialment justa del Pacte Verd.

Finalment, s’ha discutit sobre la Conferència sobre Canvi Climàtic (UNFCCC COP26); sobre el Pla d’acció de la UE Contaminació zero per al aire,l’aigua i el sòl presentat per Marieke Schouten; i s’ha iniciat un debat en relació amb la Conferència sobre el Futur d’Europa amb la intervenció de Anna Paskova, directora del departament de Política Mediambiental del Ministeri de Medi Ambient Txec i de Barbara Mariani, responsable sobre el clima, de l’Oficina Europea del Medi Ambient.

El Comitè Europeu de les Regions és un òrgan consultiu de la UE compost per representants locals i regionals.