torna

Detall de la notícia

Imatge 4985622

Les ajudes a l'agricultura i el futur de les zones rurals centren la Comissió NAT del Comitè Europeu de les Regions (CdR)

El director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, ha  participat presencialment a la reunió de la Comissió de Recursos Naturals  (NAT) del Comitè Europeu de les Regions (CdR) celebrada el 22 de novembre de 2021.

Les autoritats locals i regionals han encetat un debat dedicat a la Visió a llarg termini per a les zones rurals, liderat per Moreno Bonilla i centrat en uns territoris rurals mes forts, connectats, resilients i pròspers abans de 2040. Al debat ha intervingut Sofia Björnsson, presidenta del Grupo de Treball Copa i Cogeca sobre Desenvolupament Rural.

Per altra banda, s’ha aprovat el dictamen: Futures normes de la UE sobre ajudes estatals a l’agricultura, les zones rurals i la silvicultura, amb la intervenció de Gereon Thiele, cap d’Unitat de la DG Competència de la Comissió. També s’ha iniciat un nou debat sobre: Les perspectives estratègiques per al turisme amb la intervenció de Valentina Superti, directora de la DG Grow i membre de la Task Force Turisme al Parlament Europeu.

Finalment s’han intercanviat opinions  sobre les respostes de les autoritats europees en temes d’emergència sanitària i sobre la nova estratègia forestal de la UE per al 2030.

El Comitè Europeu de les Regions és un òrgan consultiu de la UE compost per representants locals i regionals.